Ook Olsztyn niet opgewassen tegen koploper ZAKSA

By | 11 oktober 2020

In de hoogste speelklasse bij de mannen in Polen is het Indykpol AZS Olsztyn niet gelukt om Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle punten te ontfutselen. Robbert Andringa en zijn manschappen hielden de koploper van de PlusLiga ruim één uur en 40 minuten bezig, maar dolven in vier sets toch het onderspit: 25-21, 25-18, 17-25, 25-16.

Het mocht niet baten dat de bezoekers uit Olsztyn zich vanwege het door een coronabesmetting bij de tegenstander uitgestelde thuisduel tegen MKS Będzin langer hadden kunnen voorbereiden op de loodzware uitbeurt in Kędzierzyn-Koźle. Gezien de eerdere resultaten van de tot nu toe ongenaakbare equipe van coach Nikola Grbić was het al een prestatie op zich dat Andringa c.s. zaterdag in de Hala Azoty de derde set wegkaapten. In de eerste vijf speelronden waren enkel Bełchatów en Węgiel erin geslaagd ZAKSA een set af te snoepen.

De gasten waren niet bij machte om ZAKSA meer pijn te doen en als eerste tegenstander in het huidige seizoen de lijstaanvoerder puntverlies toe te brengen.

De club van Andringa komt donderdag alweer in actie. In eigen hal wacht dan de confrontatie met VERVA Warszawa ORLEN Paliwa.

Volleybalkrant.nl zondag 11 oktober/foto Indykpol AZS Olsztyn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *