Hekkensluiter drukt Andringa’s Olsztyn met neus op de feiten

By | 8 november 2020

Coronavrij verklaard zijn betekent niet dat een ploeg meteen weer in staat is om topprestaties te leveren. Cuprum Lubin drukte Indykpol AZS Olsztyn zondag ruw met de neus op de feiten. Vierentwintig dagen na hun laatste optreden brak het gebrek aan ritme Robbert Andringa en zijn teamgenoten lelijk op tegen de hekkensluiter van de PlusLiga.

Luttele dagen na hervatting van de groepstraining na een periode van bijna twee weken quarantaine traden de elitetroepen van kapitein Andringa’s ‘Groene leger’ eindelijk weer in competitieverband aan. Eigenlijk had GKS Katowice op de twaalfde speeldag van de Poolse eliteklasse op visite moeten komen in de Uraniahal van Olsztyn. Omdat de beoogde tegenstander voorlopig eveneens coronagerelateerd moet uitzitten en uitzieken, moest de competitieleider van de PlusLiga ijverig puzzelen om een andere opponent uit de hoge hoed te toveren. Dat werd hekkensluiter Cuprum Lubin.

Beide clubs stonden in de vierde competitieronde al eerder tegenover elkaar. Op 29 september verzekerde Indykpol AZS Olsztyn zich dankzij een afgetekende 3-0 overwinning in de uitwedstrijd van haar eerste en tot dusverre enige driepunter.

Terwijl Covid-19 Andringa c.s. de afgelopen weken tot thuiszitten dwong, kwam Lubin wel in actie. Na een 1-3 nederlaag op de oorspronkelijk voor de huidige speeldag vastgestelde thuiswedstrijd tegen lijstaanvoerder ZAKSA op 27 oktober dolf de rode lantaarndrager aansluitend op 1 november met dezelfde score het onderspit bij MKS Bedzin.

Het kunnen doortrainen en -spelen bleek nochtans geen nadeel. Na acht nederlagen mocht Cuprum Lubin zondag de eerste competitiezege bejubelen. De bezoekers uit Neder-Silezië beschikten in Olsztyn – logischerwijs – over meer inhoud dan de thuisploeg: 19-25, 22-25, 22-25.

Volleybalkrant.nl zondag 8 november 2020 / Foto Plusliga.pl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *