Olsztyn en Andringa nog niet aan de beterende hand

By | 14 november 2020

Vrijdag de dertiende is geen geluksdag geworden voor Indykpol AZS Olsztyn. In Rzeszów ging ook de tweede wedstrijd na een gedwongen coronapauze verloren. Asseco Resovia was in vier sets te sterk voor de club van Robbert Andringa.

Het duel op de dertiende wedstrijddag kan illustratief genoemd worden voor hoe corona het verloop van de PlusLiga op de kop zet. Terwijl Olsztyn voor de achtste keer aantrad in de hoogste Poolse speelklasse bij de mannen, betrof het voor de tegenstander pas het zesde competitieduel van dit seizoen. Als gevolg van Covid-perikelen kwam Asseco Resovia Rzeszów vrijdagavond voor het eerst sinds 17 oktober weer in actie. In tegenstelling tot vijf dagen eerder bij de 3-0 nederlaag in eigen huis tegen Cuprum Lubin kon Olsztyn ditmaal het gebrek aan ritme dus niet als excuus aanvoeren.

Afgezien van de derde set, door Asseco Resovia Rzeszów duidelijk met 25-13 in het voordeel beslist, deden beide teams weinig voor elkaar onder. De scores 29-27, 23-25, 25-23 toonden het geringe krachtsverschil aan. Al kon dat niet verhinderen dat de formatie uit Olsztyn met lege handen de 530 kilometer lange busreis terug naar huis moest aantreden.

Corona en andere onvoorziene omstandigheden daargelaten kan het team van Andringa zich nu opmaken voor twee thuiswedstrijden: op woensdag 18 november tegen MKS Bedzin, gevolgd op zondag 22 november door het bezoek van Cerrad Enea Czarni Radom.

Volleybalkrant.nl zaterdag 14 november 2020 / Foto Indykpol AZS Olsztyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *