Opmars van Toulouse gestuit, Nancy herstelt zich

By | 15 november 2020

In Frankrijk kwam dit weekend een einde aan een indrukwekkende reeks van Spacer’s Toulouse in Ligue A. Na vijf overwinningen in successie riep AS Cannes Volley-Ball de ploeg van Gijs Jorna en Michaël Parkinson een halt toe. Een verdieping lager stelde Fabian Plak met Nancy orde op zaken na de nederlaag van zeven dagen eerder in Saint-Nazaire.

Jorna en Parkinson

Door de 3-2 overwinning tijdens het midweekse inhaalduel in Cambrai klom Toulouse tussentijds naar de derde plaats in de hoogste afdeling van Frankrijk. In Cannes lieten de Spacer’s de mogelijkheid onbenut om zich steviger tussen de klassementsleiders Tourcoing en Tours te nestelen, die dit weekend beide niet in actie kwamen.

De Toulousains bogen woensdag bij Cambrai een 2-1 achterstand in sets nog wel om in een overwinning. In het Palais des Victoires van Cannes lukte dat niet. Jorna (12), Parkinson (6) en Faure (17) scoorden niet voldoende om de thuisspelende Dragons van de overwinning af te houden.

Door deze zege passeert Cannes (nu tweede) Toulouse (van drie naar vijf) in de rangschikking. Als gevolg van de door corona uitgestelde duels geeft de kop van het klassement na de achtste speeldag nochtans een behoorlijk vertekend beeld. In het huidige speelweekend werden opnieuw drie wedstrijden uitgesteld: Chaumont – Tours, Paris – Nice en Tourcoing – Poitiers.

Ramon Martinez-Gion

GFCA Ajaccio begon Journée 8 van de Ligue A als veertiende en laatste. Thuis tegen het als elfde geklasseerde Arago de Sète schoten de Corsicanen zondagmiddag voortvarend uit de startblokken. Onder meer door zes punten van Ramon Martinez sleepte de thuisploeg de eerste set met 25-19 in de wacht. De staartploeg en hun Nederlandse aanwinst konden echter geen passend vervolg (19-25, 19-25, 13-25) aan de gewonnen set geven. Ajaccio verloor ook haar zevende competitieduel en blijft derhalve laatste in rangschikking.

Fabian Plak

Grand Nancy Volley-Ball SASP ondervond in Ligue B geen naweeën van de tik die het kreeg in Saint-Nazaire. Een week na de eerste seizoensnederlaag herstelde de equipe van Fabian Plak zich in de thuiswedstrijd tegen Saint-Quentin. In Maxéville won Nancy met 3-0. Al ging dat zeker niet zonder slag of stoot: 25-23, 25-23, 25-22. Plak had met acht aanvalspunten en twee blokpunten zijn eigen aandeel in de zege.

Saint-Nazaire, dat Martigues met 3-0 versloeg, blijft koploper. Nancy heeft evenveel punten (14), maar een wedstrijd meer gespeeld.

Volleybalkrant.nl zondag 15 november 2020 / Foto Spacer’s Toulouse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *