Geluk bij een ongeluk voor Fabian Plak en Nancy

By | 22 november 2020

Grand Nancy Volley-Ball leed in de Franse Ligue B een even onverwachte als pijnlijke nederlaag. Bij het als voorlaatst geklasseerde Plessis-Robinson ging Fabian Plak met zijn ploeg in een vijfsetter onderuit. Doordat virtueel lijstaanvoerder Saint-Nazaire ook verloor, bleef de schade voor Nancy evenwel beperkt.

Al naar gelang hoe je het bekijkt liep de club van Plak zowel in als uit op Saint-Nazaire… Door het ene punt dat het meenam uit Le Plessis-Robinson komt Nancy met 15 punten weer aan de leiding, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Door de verrassende 3-1 nederlaag bij Saint Jean d’Illac bleef Saint-Nazaire in de rangschikking steken op 14 punten uit zes gespeelde wedstrijden. Bedwinger Saint Jean d’Illac klimt naar de derde plaats met 14 punten uit zeven duels.

In hun zaterdagse uitstapje naar de Hauts-de-Seine kenden de Nancéiens in dubbel opzicht een valse start. Al halverwege de eerste set moest aanvoerder Hugo de Leon Guimaraes de strijd vanwege een knieblessure voortijdig staken. Met 25-22 en 25-21 gingen set een en twee daar bovenop ook nog eens verloren. De gasten herstelden zich aansluitend wel (21-25, 22-25), maar moesten in de allesbeslissende tiebreak met 15-8 toch hun meerdere erkennen in Plessis-Robinson.

Fabian Plak, wiens persoonlijke score van zes aanvals- en zes blokpunten het tij niet kon doen keren, baalde behoorlijk. “In mijn ogen is het een wanprestatie aangezien we voor het kampioenschap spelen. Als je in de Pro-A wilt meedraaien, moet je zeker potjes zoals deze gewoon 3-0 winnen. Onze aanvoerder en meest dragende speler viel inderdaad geblesseerd uit. We zouden in principe genoeg capaciteiten moeten hebben om dat op te vangen. Het kwam er echter als team niet uit. We lieten het passend afweten. En hoewel we op de andere onderdelen volgens de statistieken beter waren, wisten we het toch niet te compenseren. Gelukkig liet Saint-Nazaire het ook afweten en strijden we nu met drie teams om de eerste plek.”

Ligue A

In de hoogste speelklasse van Frankrijk kreeg Spacer’s Toulouse geen kans om zich te herstellen van de nederlaag in Cannes. Gijs Jorna en Michaël Parkinson kregen een weekend vrijaf. Wegens enkele coronabesmettingen bij de tegenpartij moest de voor zaterdag geplande thuiswedstrijd tegen Chaumont worden uitgesteld.

Op Corsica is het daarentegen zoals wel vaker een stuk onrustiger dan op het Franse vasteland. Corse Matin besteedde voor het weekend uitgebreid aandacht aan de zorgwekkende sportieve situatie van GFC Ajaccio. De staartploeg van de Ligue A verkeert ‘sous très haute tension’ volgens de het toonaangevende regionale medium. De nederlaag bij mede-laagvlieger Nice zal de rust in de Corsicaanse hoofdstad daarom met zekerheid niet ten goede komen. Het 3-0 (25-19, 25-13, 25-19) verlies betekende voor het zonder Ramon Martinez Gion aantredende Ajaccio de achtste nederlaag in evenzovele competitieduels.

Volleybalkrant.nl zondag 22 november 2020 / Foto Grand Nancy Volleyball

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *