Andringa met Olsztyn bezig aan seizoen van vallen en opstaan

By | 23 november 2020

Met twee opeenvolgende overwinningen lijkt Indykpol AZS Olsztyn begonnen de naweeën van een vervelende coronaperiode van zich af te schudden. Vier dagen na de overrompeling van MKS Bedzin moest zondag ook Cerrad Enea Czarni Radom eraan geloven tegen het team van Robbert Andringa.

In een seizoen dat zich tot dusverre kenmerkt door vallen en opstaan stapte Olsztyn op de best denkbare manier over de recente verliespartijen tegen Cuprum Lubin en Asseco Resovia Rzesów heen. De overtuigende wijze waarop het de midweekse confrontatie tegen Bedzin in haar voordeel besliste gaf duidelijk een boost aan het enigszins ingedeukte vertrouwen. De hekkensluiter van de PlusLiga had geen schijn van kans in de Uraniahal. Na twee keer 25-18 gaf de 25-7 in de derde set de overmacht van het ‘Groene Leger’ het meest treffend weer.

Tegen Radom, dat Olsztyn medio september op de eerste speeldag in vijf sets de baas was gebleven, trok Andringa’s ploeg andermaal aan het langste eind. De cijfers 25-19, 26-28, 25-21, 25-20 volstonden voor de vierde seizoenszege. Door de zes punten die ze in de derde novemberweek op haar conto bijschreef kan de equipe uit Olsztyn vanuit de onderste regionen van de ranglijst weer voorzichtig omhoog kijken.

Robbert Andringa leverde slechts een geringe bijdrage aan de overwinning van zondagmiddag. Coach Castellani bracht zijn Nederlandse aanvoerder enkel op de beslissende momenten in de tweede, derde en vierde set binnen de lijnen.

Volleybalkrant.nl maandag 23 november 2020 / Foto plusliga.pl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *