Lid van SV Orderbos wil niet tégen eigen club vlaggen in bekerderby; Grensrechter van WWNA neemt een middagje vrijaf

By | 13 september 2021

Het enige opmerkelijke voorafgaand aan de bekerderby tussen WWNA en SV Orderbos had feitelijk betrekking op de grensrechter van de thuisclub. Wessel Eijkman, de vaste vlaggenist van de derdeklasser uit Wenum-Wiesel, nam bewust een middagje vrijaf. Om niet tégen zijn eigen club te hoeven vlaggen! De clubgrensrechter van WWNA is namelijk al jarenlang lid van… SV Orderbos.

Voor het overige was het hooguit interessant voor de statistieken dat de Wenums-Ordense burenruzie op de tweede speeldag van de poulefase in een 1-2 zege voor de bezoekers eindigde. De districtsbeker winnen doet geen van beide, zo weten beide clubs al op voorhand. Twee weken voordat het weer écht om de punten gaat, deden beide teams in elk geval weer wat ritme op. Prettige bijkomstigheid voor Orderbos-trainer Bernard van Werven was bovendien dat Mark Fennebeumer het scoren nog niet verleerd is. De 36-jarige routinier nam beide treffers van de gasten zijn rekening.

Van Werven keerde terug bij de vereniging die hij twee jaar geleden voor het eerst in haar bestaan naar de derde klasse loodste. Om dit kunststukje als trainer van SV Orderbos te herhalen, zal de bescheiden vierdeklasser komend seizoen in de ‘Apeldoornse Bundesliga’ moeten afrekenen met ambitieuze plaatsgenoten als Groen Wit ’62 en Apeldoornse Boys. “Ik zie Groen Wit als favoriet. Ik hoop dat wij aan het einde van de rit bij de eerste vijf of zes staan. Al weet je het maar nooit. Vandaag was het een fijne overwinning voor ons. Ik vond dat wij het beste van het spel hadden. We hebben allemaal heel lang stilgelegen. Iedereen wil graag weer lekker voetballen. Naarmate we fitter worden, wordt het voetbal vanzelf ook weer beter”, gelooft de winnende coach.  

Als de nieuwe trainer Sven Slop bij WWNA op termijn evenveel succes kent als Van Werven, is de club spekkoper. Nadat corona de teller in het vroegtijdig stopgezette promotieseizoen deed stokken op slechts drie duels (en evenzovele nederlagen), is voetbalminnend Wenum-Wiesel vooral nieuwsgierig naar hoe de lokale voetbaltrots zich in het eerste volledige jaar als derdeklasser staande houdt. Met op handen zijnde derby’s tegen Robur et Velocitas, Albatross en niet in het minst KCVO en SV Vaassen als garantie voor een goede kantine-omzet.

De pas 29-jarige Amersfoorter, afgelopen jaar assistent-trainer bij de Utrechtse derde divisionist Hercules, beleeft op sportpark Wiesel zijn debuut als hoofdtrainer. “We hebben een heel leergierige groep. Een jonge groep ook. Er zitten er maar drie bij die ouder zijn dan ikzelf. Er zit nog volop groei in. Wat wel grappig is, is dat het bij voorgaande clubs waar ik gezeten heb altijd ging om spelers beter te maken. Hier draait het meer om het op de juiste plaats zetten van de poppetjes. WWNA wil uiteindelijk een stabiele derdeklasser worden. Als we ons handhaven, doen we het prima. Alles wat er meer inzit, is mooi meegenomen.”

De Stentor maandag 13 september 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *