Gemakzucht wordt moeilijkste tegenstander voor AGOVV

By | 2 oktober 2021

Op de eerste speeldag van de derde klasse B leverde AGOVV puur op basis van gemakzucht in Terschuur volkomen onnodig twee punten in. Bij de thuispremière tegen Advendo ’57 resulteerde het stapje extra dat soms nodig is wél in de eerste driepunter voor de Blauwen. Al was de 4-1 eindstand wel enigszins geflatteerd.

“Vorige week stonden we na tien minuten al met 2-0 achter omdat we met z’n allen stonden te slapen. Vandaag waren we vanaf het begin bij de les. Het gaat niet vanzelf”, noemde Jesse Hartgers   het voornaamste winstpunt ten opzichte van de 2-2 bij Terschuurse Boys waarmee AGOVV aan de competitie begon.

Briljante momenten koppelen aan meer rendement voor het elftal. In de succesvolle jaren waarin hij hem als trainer van csv Apeldoorn onder zijn hoede had probeerde Peter Boeve de destijds nog jeugdige Hartgers dusdanig te prikkelen dat de begenadigde technicus niet alleen parasiteerde op het talent dat moeder natuur hem bij geboorte meegaf. Vijf jaar later zou de inmiddels meer ervaren maar nog altijd even flegmatieke middenvelder één van de mensen moeten zijn die AGOVV op sleeptouw neemt. Al wimpelt 28-jarige middenvelder lachend weg dat hij aangewezen persoon is die bij de ambitieuze derdeklasser Maikel van der Wijk en Steven van Es in staat moet stellen om elk meer dan twintig goals te scoren. “Dat kan Marco Bosz beter. Ik heb bij AGOVV een wat meer controlerende functie.”

De Hoofdklasse-ervaring die ‘Stekkie’ de afgelopen jaren opdeed kan AGOVV dit seizoen goed van pas komen. “Na Scherpenzeel vond ik het wel mooi geweest met voetballen op niveau. Het was leuk, maar ik heb nooit de ambitie gehad om er echt alles uit te halen. Ik ben ook niet zo’n clubhopper. Bij csv Apeldoorn had ik inderdaad weleens discussies met Boeve. Ik kon heel goed met hem, maar leverde niet altijd. Dat klopt. Bij AGOVV hebben we een leuk team. De selectie is niet echt heel breed, maar in principe hebben we kwaliteit genoeg om bovenin mee te doen. Ik verwacht ons zeker in de Top-4”, gelooft de routinier.

Met de 4-1 overwinning op Advendo ’57 stelden Hartgers en zijn ploegmaats onder bewijs dat ze volop scorend vermogen bezitten. Voetballend was het daarentegen allerminst flitsend wat de thuisploeg op het kunstgras van Berg en Bos liet zien. Marco Bosz, vooraf in de bloemetjes gezet vanwege zijn 150e wedstrijd voor de club, opende voor rust de score. Maikel van der Wijk, Marco Hopman en Steven van Es (z’n derde treffer alweer) maakten het kwartet doelpunten compleet. Tussendoor profiteerde Goudsblom van een slippertje van keeper Patrick Jansen.  

Het resultaat stemde Gerrit Brouwer na afloop tevreden, qua spel ziet de AGOVV-trainer nog volop verbeterpunten. “Desondanks schoppen we er wel vier in. Maar het ging inderdaad niet zo makkelijk als je door de uitslag misschien zou denken. Als een tegenstander inzakt, moet je zelf lopende mensen hebben. Er was bij ons te weinig beweging en ook lag het baltempo te laag. De individuele kwaliteiten die wij hebben geven de doorslag. We hebben bovendien het voordeel dat we meer scorende mensen hebben.”

De Stentor maandag 4 oktober 2021

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *