Robur et Velocitas bezorgt Modou Nijang een spetterend verjaardagsfeest

By | 24 februari 2022

Modou Nijang zal de dag waarop hij zijn 33e verjaardag vierde niet gauw vergeten. Zelden zal de aanvaller van Robur et Velocitas een meer spetterend feest hebben beleefd dan bij de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Warnsveldse Boys. De drie punten, die zijn ploeggenoten hem cadeau deden, vormen wat Nijang betreft de opmaat voor een aanstaand kampioensfeest.

Amateurvoetballers in Nederland blijft ook in dit derde coronaseizoen weinig bespaard. Zelfs nu ze eindelijk weer in competitieverband mogen aantreden houden aanhoudende besmettingen wekelijks in het hele land talrijke elftallen aan de kant. En wanneer dan tot overmaat van ramp ook nog eens een onstuimige dame met de naam Eunice de boel grondig verziekt, regent het afgelastingen. Ook in Apeldoorn en omstreken was het dit weekend weer volop prijs.

Op de natuurgrasvelden van Columbia traden zondag de naweeën van de storm op als voornaamste spelbreker. Het geplande optreden van de hoofdmacht tegen RKHVV uit Huissen viel zowel letterlijk als figuurlijk in het water Doordat een doel en een ballenvanger met reclamedoeken het natuurgeweld niet overleefden had de clubleiding het duel in de eerste klasse E al noodgedwongen verplaatst naar een bijveld. De enorme hoeveelheden neerslag die daar in de nacht van zaterdag op zondag op neerdaalden, haalden een definitieve streep door de wedstrijd.

Een achttal kilometer noordelijker kon er op het kunstgras aan de Anklaarseweg wél normaal gevoetbald worden. Al was bij Robur et Velocitas tegen Warnsveldse Boys de term normaal ook voor meerdere vormen van uitleg vatbaar. Toen het bij de aftrap om twee uur ophield met zachtjes regenen, kwam dat de bespeelbaarheid van het terrein niet bepaald ten goede. Na de 90 minuten durende plensbui toonde kende de voorstelling in de derde klasse D meer overeenkomsten met waterpolo dan voetbal.

Scheidsrechter Niels Raaben Kort gaf nochtans na zijn laatste fluitsignaal te kennen geen moment te hebben overwogen om het waterfestijn in Kerschoten voortijdig stil te leggen. Aangezien zich naar het einde toe steeds meer plassen op één helft van het kunstgrasveld openbaarden, zou niemand van de aanwezigen er vreemd van hebben opgekeken wanneer de arbiter er wel eerder een einde aan had gemaakt. De afremmende werking van het water op de bal leidde in de slotfase van het duel tot meerdere kolderieke taferelen.

“Ik was er van tevoren al over geïnformeerd dat er twee of drie weken al eerder problemen waren geweest met water op het veld, maar dit kon net. Al lag er zeker de laatste vijf minuten wel erg veel water. In het begin was het wel te doen. Voor aanvang van de tweede helft heb ik even gekeken of de bal nog rolde. Het rechter gedeelte van het veld was behoorlijk nat. De richtlijnen zijn dat de bal moeten blijven rollen en dat er geen gevaar voor de spelers ontstaat”, lichtte de leidsman uit Enschede kort toe.

Op het moment waarop Sven Harmsen Robur et Velocitas uit een corner naar de overwinning kopte, zat de wedstrijd er voor Modou Nijang al op. “Toen stond ik al onder de douche”, lachte de jarige over hoe hij na ruim een uur afzien in de kou de aangename warmte van de kleedkamer mocht opzoeken. “Nee, het was geen lekker weer. Maar het moet niet aan het veld liggen of wij een wedstrijd winnen, we moeten naar onszelf kijken. Als wij ons blijven focussen en voortzetten waar we mee bezig zijn, dan kan het niet meer misgaan.”

De routinier windt er geen doekjes om: met minder dan het kampioenschap neemt hij geen genoegen. Ondanks dat hij bij Robur nog weinig heeft kunnen brengen wat hij in zich heeft, steekt Nijang goed in zijn vel. “Ik ben veel bewuster met m’n levensstijl bezig. Ik woog rond de 100 kilo. Nu zo’n 85 kilo. Ik houd er rekening mee met wat ik in m’n lijf gooi. Het is niet zo dat ik elke dag op de weegschaal sta, maar ik sta wel elke dag in de sportschool. Ook loop ik veel hard. In twee jaar tijd heb ik rond de 3000 kilometer gelopen. Ik werk in de zorg. Voor m’n werk of na werk loop ik graag een rondje Apeldoorn.”

Als het aan de Robur-routinier zelf ligt blijft hij ook in het komende voetbaljaar als vanouds langs de lijn snellen en verdedigers van de tegenpartij tot wanhoop drijven. “Ik hoop wel dat ik daar bij ben. Wij horen met deze ploeg in de tweede klasse. Er ligt al een plan om met Robur naar de eerste klasse te gaan.”

De Stentor maandag 21 februari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *