AGOVV Futsal op schot in Vlissingen: 6-1 winst op Groene Ster.

By | 28 februari 2022

Een week nadat storm Eunice leidde tot afgelasting van de thuiswedstrijd tegen Texel ’94 (nieuwe speeldatum 8 april) pakte AGOVV Futsal in Zeeland de draad weer met succes op. Bij Groene Ster sloten de Apeldoorners de eerste van drie uitwedstrijden op rij af met een klinkende 6-1 zege.

De Apeldoornse eredivisionist kwam ditmaal in Sporthal Baskenburg in Vlissingen beduidend beter voor de dag dan eind september in de reguliere competitie. Destijds behaalde AGOVV Futsal een benauwde 3-2 overwinning. Vrijdagavond liet het Groene Ster geen moment schitteren.

Al halverwege stond er een 3-1 voorsprong voor de bezoekers op het scorebord. In het tweede bedrijf bouwde de Blauwen die score verder uit. De Apeldoornse doelpunten kwamen op naam van Ismar Maglajlic, Rachid Boughalab, Redouan Boundati, Dylan de Bruin, Cihan Özcan en Jean Matitaputty.

“We wisten precies hoe zij speelden. Daar hebben we goed op geanticipeerd. Het was echt teamwork. Er zaten na afloop alleen maar lachende gezichten in de kleedkamer. Wij spelen met AGOVV niet om niet te degraderen, wij willen die play-offs halen”, sprak coach Serkan Kav duidelijke taal.

De winnende coach vond niet dat in de eerste helft de betere kansen voor de thuisploeg waren geweest. “Echte uitgespeelde kansen hebben ze niet gehad. We hebben niets weggegeven. Ze hebben een paar keer geschoten. Nou, laat ze maar lekker schieten.”

Voor hun eerstvolgende competitieduel mogen de Apeldoorners zich wederom opmaken voor een verre reis. Op vrijdag 11 maart wacht in Zuid-Limburg de beproeving bij Tigers Roermond. De AGOVV-coach hoopt dan ook weer een beroep te kunnen doen op routinier Adem Kocak, die sneller dan verwacht hersteld lijkt van een gebroken middenvoetsbeentje.

destentor.nl zaterdag 26 februari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *