Zwart Wit ’63-aanvoerder Dave van der Sluis gaat niet bij de pakken neerzitten na nieuwe nederlaag

By | 28 februari 2022

Zwart Wit ’63 slaagde er ook in de derde wedstrijd na de competitiehervatting niet in de eerste overwinning van het jaar 2022 te vieren. Na het gelijkspel tegen Terschuurse Boys en de nederlaag in Veenendaal moesten de Harderwijkers zaterdag op eigen veld de punten laten aan AGOVV.

De kopbal die de als derde geklasseerde Apeldoorners een kwartier voor het einde aan de zege hielp aan de Parkweg, zorgde voor nogal wat onvrede aan Harderwijkse kant. Volgens alles dat zwart en wit was zat er een buitenspelluchtje aan de enige goal van de middag. Ondanks de protesten wees scheidsrechter Van Leeuwen, die naarmate het duel vorderde steeds meer moeite had om de gebeurtenissen op het veld bij te benen, resoluut naar de middenstip.

“Je kunt je afvragen of die goal van hun wel of niet buitenspel is. Niet die jongen die scoorde stond buitenspel, maar wel degene die de bal kreeg en de voorzet gaf. Feit is dat wij onszelf gewoon moeten belonen. In de eerste helft hadden we zeker vijf honderd procent kansen en dan krijg je zó het deksel op de neus”, toverde Zwart Wit-captain Dave van der Sluis kort na het laatste fluitsignaal weliswaar een glimlach op zijn gezicht tevoorschijn, maar blij was hij zeker niet met het voor zijn ploeg teleurstellende wedstrijdverloop.

De zwartwitten waren 90 minuten lang gelijkwaardig geweest aan AGOVV, een totaal van slechts elf gescoorde doelpunten uit evenzovele competitieduels maakt evenwel duidelijk dat de productiviteit van de ambitieuze Harderwijkers dit seizoen veel te wensen overlaat. “Zoveel kansen hebben we niet weggegeven. We werken hard. Ons veldspel is behoorlijk, maar we scoren niet. Het zegt voldoende dat ik met twee doelpunten topscorer ben”, legde centrale verdediger de vinger op de zere plek.

Van der Sluis weigert bij de pakken neer te gaan zitten. “Het gevoel in de groep is goed. We blijven er vertrouwen in houden. In de afgelopen seizoenen, die we door corona niet konden uitspelen, stonden we steeds heel dicht bij de bovenste plekken. Nu staan we op een plek waar we niet horen te staan. Over een kampioenschap moeten we maar niet meer praten, maar er is dit seizoen nog van alles mogelijk. We moeten het als team doen en ons niet verschuilen achter ziektes of corona. Er zit kwaliteit genoeg in bij ons. In deze klasse kan iedereen van iedereen winnen. Ga je eenmaal winnen, dan kun je maar zo in een flow terechtkomen. Het is belangrijk dat we geloof blijven houden in eigen kunnen.”

Onlangs maakte de routinier, die al sinds het seizoen 2013-2014 deel uitmaakt van de selectie van de derdeklasser, bekend er na dit seizoen nog een jaar aan vast te knopen. “Ik hoop dat meerderen dat gaan doen en dat er misschien ook nog wel wat spelers bijkomen. Ambities zijn er zat. Voor nu ben ik al lang blij dat we weer mogen voetballen. Heerlijk toch.”

De Stentor (West-Veluwe) maandag 28 februari 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *