Weken van de waarheid breken aan voor AGOVV

By | 28 februari 2022

Daags nadat de vereniging haar 109e verjaardag vierde trakteerde het eerste elftal van AGOVV zichzelf in de uitwedstrijd bij Zwart Wit ’63 op drie punten. Dat de voorstelling in Harderwijk niet bepaald het predicaat geweldig verdiende, daar maalde na afloop niemand om in het Blauwen-kamp. Zorgelijker was het voor trainer Gerrit Brouwer dat hij met Marlo de Groot (enkelblessure) en matchwinner Maikel van der Wijk (rode kaart) twee steunpilaren kwijtraakte uit zijn toch al flink uitgedunde selectie.

Een week nadat een zestal coronabesmettingen in eigen gelederen het doorgaan van de topper tegen koploper Otterlo verhinderde, was het voor AGOVV’s trainer opnieuw schipperen geblazen. Door absentie van Lars Hoekman, reservedoelman Mick Pleket en het wintersportvakantie vierende duo Joey Bosz en Jesse Person werd de spoeling wel erg dun.

Voor Brouwer is het daarom een prettige gedachte dat dokter Stegeman op afroep beschikbaar is. Raymond Stegeman, kinderarts in opleiding, droeg er tijdens de zware beproeving in Harderwijk in belangrijke mate aan bij dat de Blauwen pas voor de tweede keer in tien competitieduels achterin de nul hielden. “Het was zeker niet goed. Maar ook zulke wedstrijden moet je winnen als je bovenin mee wilt doen”, onderwierp de 31-jarige medicus annex technicus het weinig verheffende schouwspel nadien aan korte en bondige analyse.

Evenals zijn huidige teamgenoten Patrick Jansen, Kevin Jansen en Marco Hopman maakte een jeugdige Stegeman tien jaar geleden al deel uit van een destijds door Jürgen Schefczyk getraind AGOVV-elftal dat in de tweede klasse bij de zondagamateurs met Glanerbrug een enerverende tweestrijd leverde om de titel. Door zijn studie in Utrecht hing hij de voetbalschoenen aan de wilgen. “Dit is inmiddels het tweede seizoen dat ik weer voetbal bij AGOVV. Omdat ik af en toe onregelmatige diensten draai en in de weekenden moet werken, kan ik er niet altijd bij zijn op wedstrijddagen en trainingen. Maar ik geniet er nog steeds van en ik voel me nog erg fit”, verheugt de opbouwend sterke verdediger zich al op de uitdagingen die AGOVV vanaf komend weekend wachten.

Hij hoopt dat wat in het seizoen 2011-2012 door toedoen van het kapitaalkrachtige Glanerbrug gedwarsboomd werd, ditmaal wel kan lukken. In de aanstaande confrontaties met de directe concurrenten Zeewolde, Otterlo, ONA’53 en VVOP moeten de Berg en Bos-bewoners onder bewijs stellen of zij daadwerkelijk sterk genoeg zijn om een rol van betekenis te spelen in de ontknoping van de kampioensstrijd in de derde klasse B. Haakt AGOVV definitief aan of kan het de titelaspiraties over een week of drie al op een laag pitje zetten?

Aan de inzet van de toekomstige kinderarts zal het niet leggen. “Ik ken die andere ploegen niet, maar we moeten van eigen kracht uitgaan. En ja, ik ben erbij.”

De Stentor maandag 28 februari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *