Vierde klasse geen eindstation voor Aaron van Leer en Groen Wit ‘62

By | 28 februari 2022

Door zijn toezegging om Groen Wit ‘62 volgend seizoen trouw te blijven geeft Aaron van Leer een duidelijk signaal af. De 20-jarige middenvelder van de Apeldoorn Cup-winnaar streeft hogere doelen na met zijn club. Van Leer ziet de Apeldoornse Bundesliga zeker niet als eindstation.

Met een zuinige 1-0 zege op De Hoven verstevigden Van Leer en de groenwitten zondag hun koppositie in 4F. “We hebben echt een heel goede groep. Ook buiten het voetbal kan iedereen het goed met elkaar vinden. Als de competitie vorig jaar niet afgebroken was, denk ik dat we dit seizoen al in de derde klasse hadden gespeeld. Het maakt niet uit tegen wie we voetballen. Wij willen altijd ons eigen spel spelen. Negentig minuten lang druk zetten. We hebben onszelf voorgenomen om kampioen te worden. Lukt dat niet, dan hebben we het zelf verpest.”

De lijn die Groen Wit al bij het winnen van de Apeldoorn Cup inzette trekt het in de competitie schijnbaar moeiteloos door. Op een slippertje tegen Beekbergen na laten Van Leer c.s. zich door niets en niemand uit het veld slaan. De derdejaars CIOS-student meent dat trainer Marcel Vink nu al over een derdeklassewaardige selectie beschikt. “Bij de Apeldoorn Cup speelden we tegen Sportclub Teuge. Zij creëerden niets tegen ons. In een oefenwedstrijd versloegen we KCVO met 6-2. Voor zulke ploegen doen wij niet onder. Zelfs Robur maakten we het lastig. We hebben een jonge groep. Als je die bij elkaar houdt, weet ik zeker dat wij ook in de derde klasse in de Top-3 meekunnen.”

Met zijn enorme drive om het beste uit zichzelf te halen is de blonde wervelwind het type speler dat elke trainer graag in zijn elftal wil hebben. Met zijn 170 centimeters vertoont hij qua postuur en speelstijl wel gelijkenissen met Marco Verratti, de Italiaanse motor van Paris Saint-Germain. Persoonlijk vereenzelvigt de onvermoeibare aanjager van Groen Wit zich liever met Frenkie de Jong. Hij draagt niet voor niets het rugnummer 21, hetzelfde nummer als de Oranje-international bij Ajax en Barcelona. “Mijn vader zei altijd dat ik goed moest kijken naar hoe Frenkie iets doet. Frenkie voetbalt altijd naar voren. Zelf stuur ik het ook aan. Het liefst neem ik de bal aan, draai open en ga dan naar voren toe. Ik leg wel risico in m’n spel. Als het fout gaat, dan gaat het fout. Maar dat gebeurt dit seizoen niet zo vaak.”

Wie zoekt, kan op YouTube een filmpje terugvinden van hoe een F-pupilletje van nauwelijks drie turven hoog in een groen shirt en een witte broek met de bal aan de voeten gekleefd tegenstanders die twee koppen groter zijn dan hijzelf achteloos van zich afschudt. In de jeugdopleidingen van eerst FC Twente en later Go Ahead Eagles bleef de doorbraak echter uit. Het plezier dat hij kwijtraakte bij de Deventer eredivisionist, hervond de kleine Apeldoorner gedurende vier seizoenen bij WSV. “Bij Go Ahead Eagles werd ik in de spits gezet. Stond ik tegenover Sepp van den Berg die nu bij Liverpool speelt. Bij WSV kwam ik op zes terecht”, oordeelt hij dat hij als middenvelder het beste tot zijn recht komt.

Ondanks serieuze interesse van csv Apeldoorn hoefde hij niet lang na te denken toen Groen Wit hem vorig jaar polste voor een terugkeer op het oude nest. Aan de Landdrostlaan weet Van Leer wat hij heeft. Hij voelt zich er thuis. Het groenwitte virus zit in de hele familie. Opa Peter vervulde in de topjaren ’90 de rol van elftalleider van het eerste, vader Marcel voetbalde er en zijn oom Wilfred Brouwer speelde in de hoofdmacht zij aan zij met zijn trainer Marcel Vink.

Trainers van andere clubs hoeven hem voorlopig niet te bellen. Zo kreeg eersteklasser Columbia al nul op het rekest. “Als ze bellen, dan zie ik dat als een compliment. Maar ik heb mijn keuze voor volgend seizoen gemaakt. Ik sluit niet uit in de toekomst ooit eens wegga. Maar dan moet het wel goed voelen. Het is gewoon het beste voor mijn ontwikkeling door nu bij Groen Wit te blijven. Ik ben nu twintig. Juist op deze leeftijd is het belangrijk om altijd te spelen. Ik wil op termijn zeker hogerop. Misschien gebeurt dat wel met Groen Wit.”

Veranderingen zijn al wel op komst op bestuurlijk vlak. Indien de leden er op 7 maart op de Algemene Ledenvergadering mee instemmen volgen Sjoerd Mulder en Johan Wezenberg voorzitter Bert Hoogenberg en secretaris Gert Steunenberg op, het duo dat de Matense club samen meer dan twee decennia runde.

De Stentor maandag 28 februari 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *