Dean Bredewolt sleept csv eigenhandig door lastige beginfase heen

By | 11 maart 2022

Door drie van de vijf goals tegen Bennekom voor zijn rekening te nemen was Lars Huber eens te meer de gevierde man bij csv Apeldoorn. Wanneer Dean Bredewolt er echter niet was geweest had het vooraf als lastig bestempelde uitduel weleens heel anders kunnen aflopen voor de ploeg van trainer Jan Kromkamp.

Zeven dagen eerder vond csv tegen KHC niet het passende antwoord om zich door een Kampense muur heen te voetballen. Met pijnlijk puntverlies tot gevolg. Om koploper DZC ’68 in de nek te kunnen blijven hijgen moest het daarom bij het vooraf als vijfde geklasseerde VV Bennekom koste wat kost een goed resultaat behalen. En daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Het was maar goed dat Bredewolt meteen vanaf het eerste fluitsignaal goed bij de les was.

Een week na zijn verlate huldiging tot beste csv’er van het voortijdig afgebroken seizoen 2019-2020 wist de 24-jarige keeper zich andermaal in positieve zin te onderscheiden. In een voor de bezoekers uit Apeldoorn lastige beginfase sleepte Bredewolt zijn ploeg er eigenhandig doorheen. Met enkele belangrijke reddingen hield hij zijn ploeg op de been en voorkwam hij een vroege achterstand.

“Het was even een chaos. Daar moesten we doorheen. Maar ik sta er natuurlijk niet voor niets. Ik wil gewoon de nul houden. Je kunt zeggen dat ik mijn ding in de eerste tien minuten al heb gedaan. Maar ik wil het team niet tekortdoen. Het is wel een teamprestatie. We doen het met z’n allen. We blijven lopen en je weet gewoon dat wijzelf altijd gaan scoren”, liet de als centralist in de meldkamer van een beveiligingsbedrijf werkzame sluitpost het wedstrijdverloop naderhand nog eens rustig de revue passeren.

Het ventje dat door trainer Maikel Amzand op 16-jarige leeftijd bij het Vaassense Vios in het diepe werd gegooid, vindt dat hij sindsdien in velerlei opzichten is gegroeid. “Bij Vios ben ik op mijn zestiende ook al eens speler van het jaar geworden. Ik ben nu 24. Voor een keeper is dat nog steeds jong. Toch heb ik inmiddels al heel wat jaartjes gekeept. Ik sta met heel veel zelfvertrouwen in de goal. Sinds ik bij csv ben, heb ik duidelijk stappen vooruitgezet. Ik heb het gevoel dat ik steeds beter word. Bij DVS ’33 was ik tweede keeper. Als ik ooit nog eens hogerop kom, is voor mij heel belangrijk dat ik bij een club kom waar ik ga spelen. Maar ik zit voorlopig goed. Ik heb het super naar m’n zin bij csv Apeldoorn.”

Vader Arjen, die als voetballer furore maakte bij SV Epe en WHC en al bijna dertig jaar trainer in het amateurvoetbal is, zorgt er wel voor dat zijn zoon met beide benen op de grond blijft. “Mijn moeder voetbalde ook. Zij stond rechtsbuiten. Mijn zusje volleybalt. Ik kom uit een sportieve familie. Mijn vader weet heel goed te zeggen wat er beter kan aan mijn spel. Ik ben nu op een leeftijd om het niveau vast te houden waarop ik zit. Mijn vader is nu bezig aan zijn laatste seizoen als trainer (bij BAS Biddinghuizen, red.). Als hij volgend jaar is gestopt, dan kan hij ook vaker bij mij komen kijken”, geeft Bredewolt junior er blijk van veel waarde te hechten aan de adviezen van zijn voornaamste adviseur en supporter.

Over het doel van de doelman voor het huidige seizoen bestaan weinig misverstanden: met csv Apeldoorn kampioen worden van de eerste klasse D. Om de titelstrijd met DZC ’68 aan het einde van de rit in hun voordeel te beslissen moeten de roodgelen volgens Bredewolt doorgaan waar ze mee bezig zijn. “Er zit bij ons heel veel creativiteit en voetbal in. Het voetbal geeft altijd de doorslag.”

Bij de tegenpartij maakte csv Apeldoorn in elk geval indruk. Bennekom-captain Just Berends, geboren en getogen in Vaassen, was met name in de tweede helft bijna tureluurs geworden van de keren waarop hij het dynamische duo Lars Huber en Patrick Maneschijn langs zich heen zag flitsen. “Normaal krijgen wij de goals niet zo gemakkelijk tegen. Csv heeft echt goeie spelers. Ze weten waar ze moeten lopen en ze weten elkaar goed te vinden”, aldus de 29-jarige centrale verdediger, die alweer tien jaar geleden door zijn toenmalige werkgever Vitesse één seizoen op huurbasis werd gestald bij de profs van AGOVV.

Op Dean Bredewolt kan csv’s technische staf ook komend seizoen bouwen. Voor de beleidsbepalers van de Orderbosclub zal het daarentegen een hele klus worden om adequate vervangers te vinden voor smaakmakers Huber en Maneschijn.

De Stentor maandag 7 maart 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *