Ondanks puntverlies in topper is Robur-topscorer vastbesloten weddenschap te winnen van trainer

By | 11 maart 2022

In een onderling gevecht met AZC liet Robur et Velocitas zondag na al voortijdig te zorgen voor wat onze oosterburen zo mooi een Vorentscheidung noemen. Bij winst had de koploper in de derde klasse D z’n naaste belager op zeven punten achterstand kunnen zetten. Een domme tegentreffer in blessuretijd kostte de Apeldoorners de zege en houdt de stand aan de kop voorlopig spannend.

Dat het bezoek aan AZC geen ABC’tje zou worden, was vooraf al wel duidelijk. Dat ze hun 0-1 voorsprong niet tot aan het eind vasthielden, mochten de spelers van Robur toch echt zichzelf aanrekenen. Ze hadden de Zutphenaren in de touwen. Het enige dat eraan ontbrak was de definitieve genadeklap. In plaats daarvan liep het roodwitte gezelschap in de extra tijd aan tegen een lucky punch waaruit de gelijkmaker viel.

Gestroomlijnd combinatiespel was nauwelijks mogelijk op de hobbelige grasmat langs de Zutphense spoorbaan. Op de strijdlust van het ensemble uit Kerschoten viel niets aan te merken. Bij hun tot dusverre enige competitienederlaag lieten ze zich tegen WWNA nog op felheid aftroeven. In de topper in Zutphen bewezen ze indien nodig ook bikkelend hun mannetje te staan. Toch volstond het niet om de tegenstander te laten ontsporen. Ook Jeffrey van Amersfoort, die na een enkelblessure weer terug was aan het front, kon het verschil niet maken. “Zij zijn blij met een punt. Wij hadden er drie moeten hebben”, baalde de Robur-topscorer.

Van Amersfoort was weer helemaal uit de knoop nadat hij onlangs tijdens een trainingspartijtje in de veters van een ploeggenoot was blijven haken. “In een duel sprong ik omhoog en landde op zijn voet. Ik had de enkel behoorlijk dik. Die was gekneusd. Daardoor miste ik de wedstrijd tegen Warnsveldse Boys. Vandaag was het goed ingetaped en kon ik weer meedoen.”

Dat hij zijn persoonlijke doelpuntenproductie niet verder kon uitbouwen deerde de 28-jarige Roburiaan minder dan het onnodig weggeven van twee van de drie punten. Een weddenschap die hij heeft afgesloten met zijn trainer wil hij daarentegen hoe dan ook winnen. Bij een totaal van bij elkaar opgeteld 30 goals en assists is Martijn Jongbloed zijn aanvalsleider een nog nader te bepalen tegenprestatie verschuldigd. “Ik sta nu op dertien goals en zes assists”, verklaarde Van Amersfoort nog elf punten verwijderd te zijn van de weddenschap in zijn voordeel te beslissen.

Het puntverlies betekent dan weliswaar even een dompertje, de ambitie van Van Amersfoort om te promoveren naar de tweede klasse blijft loodrecht overeind. “Ik blijf volgend seizoen bij Robur. Ik ben hier ooit begonnen als vijfjarige. Samen met Olaf Kluitenberg. Hij is één van mijn beste vrienden en we willen hier samen iets moois neerzetten.”

De Stentor maandag 7 maart 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *