Frivool ZVV Den Haag geeft slap AGOVV Futsal een wake up-call

By | 27 maart 2022

AGOVV Futsal leed vrijdagavond z’n eerste nederlaag in de verliezerspoule van de eredivisie zaalvoetbal. Vanwege het gelijktijdige verlies van concurrent Tigers Roermond behielden de Apeldoorners echter hun voorsprong van drie punten op de Limburgers aan de kop van de ranglijst. De 2-4 nederlaag tegen het frivole ZVV Den Haag had zodoende geen directe consequenties, maar betekende volgens Yasin Erdal wel een wake up-call.
 
Erdal weet het verlies in sporthal Mheenpark deels aan gemakzucht. “De voorgaande wedstrijden wonnen we vrij eenvoudig. Daardoor was er bij een aantal jongens misschien wat sprake van onderschatting. Dat zag je al tijdens de warming-up. Het was slap, slap, slap. Door een paar blessures waren bovendien automatismen die we normaal wel hebben er nu niet. Toen we achter kwamen probeerden we wel hoger druk te zetten, maar ook daarbij werden te veel foute keuzes gemaakt. Ons geluk is dat Roermond ook heeft verloren.”
 
De thuisploeg keek aan het begin van de tweede helft al tegen een 0-3 achterstand aan. Door doelpunten van Joey Jejanan en Erdal zelf leek AGOVV Futsal aan te zetten voor een heuse ‘Remontada’. Om met veldspeler Erdal als meevoetballende keeper een overtalsituatie te creëren en de gelijkmaker te maken, pakte verkeerd uit. In plaats van 3-3 werd het 2-4.
 
Met twee uitwedstrijden moeten de zaalvoetballers van AGOVV de komende week vol aan de bak. Woensdag wacht eerst het inhaalduel in Roermond. De Tigers lijken samen met de Blauwen de voornaamste gegadigde om de verliezerspoule winnend af te sluiten en via de achterdeur het laatste play-off ticket voor de strijd om de landstitel te veroveren. Twee dagen later treedt het Apeldoornse ensemble in de schaduw van De Kuip aan tegen het momenteel als zesde geklasseerde TPP/Feyenoord Futsal.
 
Van de rechtstreekse confrontatie met Tigers Roermond hangt veel af, duidt Erdal op het belang van het midweekse uitstapje naar het zuiden van het land. “Volgende week begint de Ramadan. Omdat allebei de ploegen veel spelers van Turkse en Marokkaanse afkomst hebben is de wedstrijd naar voren gehaald. Dan hoeven we ’s avonds niet na een hele dag vasten te voetballen, maar kunnen we de wedstrijd in de sterkst mogelijke samenstelling spelen.”
 
Stand Poule B: 1. AGOVV 4-16 (16-7), 2. Groene Ster Vlissingen 5-15 (31-18), 3. Tigers Roermond 4-13 (15-8), 4. ZVV Den Haag 5-11 (24-29), 5. Leekster Eagles/Amysoft 5-10 (16-15), 6. TPP/Feyenoord Futsal 5-9 (17-20), 7. Texel ’94 5-8 (11-18), 8. White Stones 5-5 (8-23). NB alle clubs namen de helft van het puntentotaal mee dat zij behaalden in de eerste fase van het seizoen.

destentor.nl zaterdag 26 maart 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *