In Wenum-Wiesel raakt niemand in paniek van pak slaag tegen AZC; WWNA blijft zoeken naar punten en een nieuwe trainer

By | 28 maart 2022

Achtenveertig uur nadat de beloftenelftallen van AZ en Borussia Dortmund in het geheim een oefenduel op sportpark Wiesel afwerkten, was er na het pak rammel dat vaste bespeler WWNA kreeg van AZC (1-5) niemand die ergens geheimzinnig over deed. WWNA’s zoektocht naar zowel de benodigde punten om het derdeklasseschap veilig te stellen als een nieuwe hoofdtrainer gaat onverminderd voort.

De enige ploeg die gedoodverfd kampioen Robur et Velocitas tot nog toe bedwong in de derde klasse D had weinig in te brengen tegen de enige ploeg die in staat lijkt de Apeldoornse titelfavoriet daadwerkelijk te dwarsbomen. Aan de staat van het veld lag het niet. Terreinchef Gert Heerema drukte de sproeikop die kort voor de aftrap boven het gras uitstak nota bene nog hoogstpersoonlijk de grond in.

Keeper Wouter Jaspers baalde flink dat hij liefst vijf keer moest vissen. “Het gaat de laatste weken wat minder. Waar dat aan ligt? Pff, daar vraag je me wat. Nadat we de eerste zeven of acht wedstrijden ongeslagen bleven, werden de verwachtingen wat hoger bij bepaalde mensen. Terwijl handhaven vooraf onze doelstelling was. En dat gaat goedkomen”, twijfelt de gelegenheidscaptain er geen moment aan dat WWNA in het restant van het seizoen voldoende punten gaat pakken om derde klasse-voetbal in Wenum-Wiesel voor volgend seizoen te waarborgen.

Wie na de zomer voor de groep zal staan om de vertrekkende Sven Slop op te volgen, weet ook Jaspers niet. De opgestarte sollicitatieprocedure leverde tot dusverre nog geen geschikte opvolger op. “De tc is ermee bezig. Zodra ze iemand hebben, komt er waarschijnlijk eerst nog een gesprek van een aantal spelers met die kandidaat om te kijken of het klikt. Zo is het gegaan toen Sven hier kwam en daarvoor met Ralph Mens ook. Ik vind het heel jammer dat Sven weggaat, maar als groep gunnen we het hem dat hij die trainerscursus kan gaan volgen. Dat is zijn ambitie.”

Dat de prestaties na de flitsende competitiestart de afgelopen weken wat in het slop zijn geraakt verontrust de vertrekkende trainer evenmin. Slop is overtuigd dat hij WWNA achterlaat als derdeklasser. “Vooraf zeiden we dat wanneer we ons handhaven zonder nacompetitie te hoeven spelen, we het fantastisch doen. Wij weten dat we niet bij de eerste vier eindigen”, reageert de realistische Amersfoorter.

Slop blijft onder alle omstandigheden duidelijk en consequent. Zo liet hij zijn topscorer en eigenlijke aanvoerder, Axel Huzebos en Jelte Drost tegen AZC op de bank beginnen. “Zij zijn op vakantie geweest. En wie niet traint, die speelt niet. Ook al moet ik daardoor mijn opstelling op zes van de elf posities aanpassen. Ik ben van mening dat de spelers die nu speelden ook de kwaliteiten bezitten om dat goed in te vullen.”

De Stentor maandag 28 maart 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *