AGOVV Futsal herpakt zich met zeges in Roermond en Rotterdam

By | 8 april 2022

De zaalvoetballers van AGOVV hebben zich herpakt zich na de onnodige misstap tegen ZVV Den Haag. Door overwinningen bij Tigers Roermond (1-2) en TPP/Feyenoord Futsal (2-6) gaat AGOVV Futsal stevig aan kop in Poule B van de eredivisie en lijkt het linea recta af te koersen op een play-off plek.

In de midweekse ontmoeting in Zuid-Limburg kwam AGOVV Futsal al gauw op achterstand. Door twee treffers van Joey Jejanan stelden de bezoekers uit Apeldoorn orde op zaken. Al had ook keeper Ceylan Cenik er met enkele belangrijke saves een groot aandeel in dat de drie punten uiteindelijk mee naar Apeldoorn gingen.

Achtenveertig uur na de zege in Roermond stonden aanvoerder Rachid Boughalab en zijn ploeggenoten alweer aan de aftrap aan de andere kant van het land. In Rotterdam-Zuid gingen de blauwe kameraden in de schaduw van De Kuip hand in hand met TPP/Feyenoord Futsal.

Opnieuw opende de tegenpartij de score. Opnieuw toonden de Blauwen veerkracht. Captain Boughalab maakte nog voor rust gelijk. Halverwege het tweede bedrijf deed Jejanan hetzelfde wat hij in Limburg deed: AGOVV aan de leiding brengen. Yasin Erdal (strafschop), Jean Matitaputty, nogmaals Jejanan en Ismar Maglajlic maakten het halve dozijn compleet. Tussendoor scoorde Feyenoord nog een keer tegen.

“Wij moeten de punten blijven pakken. Dit is nu de vijfde uitwedstrijd op rij die we hebben gewonnen. Zo moeten we het in thuiswedstrijden ook doen. Daarin loopt het niet zo soepel. April is de Ramadan-maand. Met veel Marokkaanse en moslimjongens zowel bij ons als bij de meeste andere ploegen moet je afwachten hoe dat uitpakt. Sommigen hebben er last van, anderen halen er juist energie uit. Het wordt in elk geval een hele belangrijke maand voor ons”, kijkt Rachid Boughalab vol vertrouwen uit op de wedstrijden die komen.

In de komende vijf weken speelt AGOVV Futsal liefst vijf thuiswedstrijden. Te beginnen op vrijdag 8 april als Texel ’94 op bezoek komt in sporthal Mheenpark.

destentor.nl zaterdag 2 april 2022/foto Rene Hulshoff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *