Einde van zegereeks brengt doorgaan eindejaarsbarbecue Beekbergen niet in gevaar

By | 8 april 2022

Met een gelijkspel tegen de koploper kwam er een einde aan de indrukwekkende zegereeks van Beekbergen. De manschappen van trainer Danny van Engeland slaagden er niet in om Groen Wit voor een tweede keer in de huidige voetbaljaargang te bedwingen. Een barbecue na afloop van het seizoen hebben de Beekbergenaren daarentegen al meer dan verdiend.

Van alle dertien ploegen in de vierde klasse F kan trainer Stephan Quack van Apeldoornse Boys waarschijnlijk het meeste individuele talent op de been brengen. Omdat frivoliteit op Malkenschoten niet wekelijks gelijke tred houdt met de noodzakelijke speldiscipline, ontpopte Beekbergen zich sinds de herstart van de competitie allengs tot de hardnekkigste jager op koploper Groen Wit ’62.

De inhaalrace, waartoe een stortvloed aan afgelastingen de Beekbergenaren verplichtte, resulteerde in een imponerende serie zeges. Al in de laatste wedstrijd voor de laatste coronastop in november gaven Van Engelands pupillen een duidelijk signaal af door Groen Wit z’n tot nog toe enige competitienederlaag toe te brengen. Sinds er in februari weer volop om de punten mag worden gestreden, lijkt Beekbergen niet meer te stoppen. Tot aan de topper van zondag stond de teller op acht opeenvolgende overwinningen.

De uit Klarenbeek op het oude nest teruggekeerde oefenmeester moet derhalve al opdraaien voor de kosten van de eindejaarsbarbecue van de selectie. De trainer had toegezegd dat hij alle hapjes zou betalen wanneer zijn ploeg uit de serie duels tegen TKA, Emst, SV Orderbos en ZVV ’56 tien punten zou halen. Inmiddels zit hij vast aan die belofte. In februari en maart won Beekbergen eenvoudigweg alles.

Het Beekbergen van het seizoen 2021-2022 leunt nog steeds voor een groot deel op centrale verdediger Cas Mulder, maar Van Engeland heeft de ploeg in relatief korte tijd wél omgetoverd tot een geoliede machine die tegenstanders 90 minuten binnen de eigen mogelijkheden en met de eigen beperkingen onder druk zet. 

Dat de Apeldoornse Bundesliga één team telt dat het in het huidige voetbaljaar nóg beter doet dan zijn eigen keurkorps, daartoe volstaat een blik op de ranglijst. Van Engeland legt zich evenwel niet op voorhand al neer bij de suprematie van Groen Wit. “Wij pakken dit seizoen wél vier punten van Groen Wit. Niemand kan zeggen dat we die niet verdiend hebben. Wat betreft het kampioenschap wordt het na vandaag misschien moeilijk, maar we doen er alles aan om in elk geval die tweede plaats vast te houden. Als we gewonnen hadden, waren we op één verliespunt gekomen en hadden we ze het vuur nóg meer aan de schenen kunnen leggen. Nu blijven we afhankelijk van wat Groen Wit doet.”

Een datum voor de barbecue moet nog geprikt worden, lacht Van Engeland.  “Die houden we als het mooi weer is. Het is leuk om te zien hoe die jongens ermee bezig zijn. Op grond daarvan heeft een sponsor al toegezegd dat hij de drankjes betaalt.”

De Stentor maandag 4 april 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *