Jordy Stouten kan het verschil niet maken namens Groen Wit ‘62

By | 8 april 2022

Jordy Stouten scoorde tegen Beekbergen opnieuw namens Groen Wit. Competitietreffer nummer veertien volstond niet om de vierde klasse-topper winnend af te sluiten en Groen Wits leidende positie in de Apeldoornse Bundesliga te verstevigen.

De topscorer van de lijstaanvoerder is de afgelopen weken behoorlijk op stoom. Met twee treffers tegen Loenermark, de enige goal tegen De Hoven, een tegen ZVV, drie tegen IJsselstreek en drie tegen Emst scoorde Stouten er flink op los en bracht hij zijn eigen seizoentotaal op dertien. Enkel in de uitwedstrijd bij Sportclub Klarenbeek trof hij geen doel.

Trainer Marcel Vink beschikt dan altijd nog over de luxe dat zijn uitgebalanceerde selectie meer spelers herbergt met scorend vermogen. Groen Wit scoorde in elke wedstrijd. In de veertien voorafgaande competitieduels moesten vijandelijke doelwachters al zegge en schrijve vijftig keer capituleren. Daar tegenover stonden slechts acht tegengoals. Er zijn in het verleden talrijke clubs met minder indrukwekkende doelcijfers kampioen geworden.

Tegen Beekbergen was het binnen vijf minuten alweer prijs. En opnieuw was het Stouten die voor de groenwitten succesvol de trekker overhaalde. Tegen de voornaamste achtervolger lukte het de Matenaren zondagmiddag echter niet om een, wat de Duitsers zo mooi noemen, Vorentscheidung in de kampioensrace in de vierde klasse F te forceren.

“Nee, we zijn er nog niet. We krijgen nog een heleboel lastige wedstrijden. Maar als we geen kampioen worden, dan doen we onszelf tekort. Ik wil niet zeggen dat we gelijk bovenin mee zouden draaien, toch denk ik dat we met deze groep ook in de derde klasse goed tot ons recht zouden komen. In de derde klasse kom je meer aan voetballen toe dan in de vierde klasse. Dat ligt ons wel”, meent de meest trefzekere Groen Witter.

Over zijn eigen rol, zei hij: “Als je belangrijk kunt zijn voor het team, is dat natuurlijk altijd lekker. Ik heb vooraf gezegd dat ik er dit seizoen twintig wil maken. Dit was mijn veertiende goal. Door een ingescheurde kruisband ben ik drieënhalve maand uit geweest. Die coronaonderbreking kwam mij in zekere zin dus wel goed van pas. Ik ben nu weer fit.”

Of hij zelf het komende voetbaljaar in het groenwitte shirt op doelpuntenjacht blijft gaan, daar wilde de topscorer zich niet over uitlaten. “Ik heb daar voor mezelf nog geen beslissing over genomen”, scoort Stouten ook uitstekend in het geven van diplomatieke antwoorden.

De Stentor maandag 4 april 2022/foto Groen Wit ’62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *