De nieuwe Joma’s van Joey Jejanan wijzen AGOVV Futsal de weg

By | 10 april 2022

Voetballend kon het beter. Dat hoefde niemand ze te vertellen. Het resultaat maakte veel goed voor de zaalvoetballers van AGOVV. Met 4-3 zette de Apeldoornse eredivisionist vrijdagavond ook Texel ’94 aan de kant. Met dank vooral aan Joey Jejanan. Of misschien beter gezegd, de nieuwe Joma’s van de 27-jarige AGOVV’er.

Voor het vierde achtereenvolgende duel schoot Jejanan met scherp. Wat al begon met één treffer in de verloren thuisbeurt tegen ZVV Den Haag, deed hij tegen Roermond, Feyenoord Futsal en ditmaal tegen Texel ’94 dubbel en dwars over. Met zijn zeven goals bewees Jejanan niet alleen zijn ploeg een prima dienst, maar stelde hij bovenal treffend onder bewijs dat zijn nieuwe schoeisel hem als gegoten zit.

“Ik ben een lopende speler. Ik kom vaak in de positie. Alles valt nu lekker op z’n plek. Hiervoor droeg ik Adidasjes. Daar scheurde ik tegen Den Haag uit. Op de dag voor de wedstrijd in Roermond heb ik bij 100% Voetbal dus snel even nieuwe schoenen gehaald. Sinds ik die draag, vliegen ze er ineens in. De jongens zeggen al: dat is niet Joey, dat zijn zijn Joma’s. Maar ik doe het natuurlijk niet alleen. Het is wel een teamprestatie”, liet de tweevoudig doelpuntenmaker zijn ploeggenoten delen in de hulde.

Tegen de laagvliegers van het Waddeneiland liep het voor de thuisploeg desondanks verre van soepel in sporthal Mheenpark. Nadat Dylan de Bruin, Ismar Maglajlic en Jejanan voor een 3-1 voorsprong hadden gezorgd, liet het bij vlagen rommelig ogende AGOVV Futsal de bezoekers uit Texel terugkomen tot 3-3. Met een streep strak in de linkerbovenhoek tekende Jejanan voor de verlossende winnende goal. “We maakten het onszelf moeilijk. We gingen in hun spel mee. En dan zijn wij niet op ons best.”

De routinier denkt dat de Apeldoornse lijstaanvoerder in Poule B tot veel in staat is. Halverwege de tweede fase van het seizoen gaan Jejanan c.s. fier aan de leiding. Nummer twee Groene Ster volgt op vier punten, het als derde geklasseerde Leekster Eagles/Amysoft staat zelfs al negen punten achter. Poulewinst en instromen in de kwartfinale van de play-offs zijn het doel. “We zijn duidelijk aan het groeien als team. We moeten de volgende generatie spelers nu al klaarstomen.”

Op Eerste Paasdag volgt al de return op Texel. Jejanan kijkt er naar uit. “Ik ben wel benieuwd naar hoe het daar is. Al is het alleen maar vanwege dat ritje met de boot er naartoe.”

destentor.nl zaterdag 9 april 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *