Coach Serkan Kav ziet volop doorgroeimogelijkheden bij AGOVV Futsal

By | 14 mei 2022

Als gevolg van de eigen zege bij ZVV Den Haag en de nederlaag van naaste concurrent Groene Ster op Texel krijgt het seizoen voor de zaalvoetballers van AGOVV een aangenaam staartje. Landskampioen gaat AGOVV Futsal niet worden, dat weet Serkan Kav ook wel. Met plaatsing voor de play-offs levert de Apeldoornse vertegenwoordiger in de eredivisie zaalvoetbal volgens de coach al een prestatie van formaat. “Als we op 16 mei die kwartfinale halen, zou dat voor ons de kers op de taart zijn.” 

AGOVV Futsal bedrijft eredivisiezaalvoetbal met beduidend bescheidenere middelen dan topteams als Hovocubo of FC Eindhoven. “Dan praat je al gauw over een ton verschil, als het al niet meer is. Maar het gaat niet alleen om het geld. De spelers die wij nu hebben, hebben hart voor het zaalvoetbal. Je moet niet naar ons toe komen om geld te vangen. Je moet het leuk vinden. Daar begint alles mee. Hoger zaalvoetballen dan in de eredivisie, kan in Nederland niet”, stelt Kav.

Er zijn volgens de coach al volop stappen gezet sinds Futsal Apeldoorn onder de vlag van AGOVV opereert. “Er komen steeds meer vrijwilligers die wat voor ons doen. Dat is al heel positief. Maar natuurlijk kan het organisatorisch altijd beter. We moeten nu doorpakken. Om twee in plaats van één keer in de week te gaan trainen, zou bijvoorbeeld al een stap vooruit betekenen. Of door jonge spelers uit het tweede mee te laten trainen met het eerste. Zodat ze kunnen doorgroeien. Het zijn vaak kleine dingetjes die beter kunnen.”

“Je moet zelf je eigen mensen opleiden. Zo krijg je binding met de club. Zo krijg je binding met de stad. Ik ben van mening dat jeugdspelers niet voor 250 of 400 euro in de maand naar Ede gaan als je ze maar op de juiste manier benadert. Binnen AGOVV zit bestuurlijk veel ervaring. Het versterkt elkaar. Vorig jaar zijn we onder de naam AGOVV van start gegaan, maar moesten we voortijdig stoppen wegens corona. Dit is eigenlijk het eerste echte seizoen van AGOVV Futsal. En wat we nu al hebben bereikt, dat hebben we samen neergezet. Om verder vooruit te komen, moet we nu gaan fine-tunen”, meent de inwoner van Deventer.

Ondanks een lege portemonnee biedt AGOVV Futsal ook spelers van buitenaf een ideaal podium om uit te groeien tot volwaardige eredivisiezaalvoetballers. “Ik ga ervanuit dat het huidige team voor bijna 95 procent intact blijft. Dat is al heel mooi. Er zijn daarnaast ook een aantal jongens dat graag bij AGOVV wil komen spelen. Omdat we ons dit seizoen in the picture hebben gespeeld, komen ze graag naar ons toe.”

De Stentor maandag 9 mei 2022 / Foto Rene Hulshoff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *