Be’79 laatste horde voor AGOVV Futsal richting kwartfinales play-offs

By | 21 mei 2022

Wanneer het klopt dat op een slechte generale repetitie per definitie een geslaagde uitvoering volgt, dan kunnen de zaalvoetballers van AGOVV na de 6-7 nederlaag tegen TPP/Feyenoord Futsal met een gerust hart afreizen naar Berkel-Enschot. In het dorp onder de rook van Tilburg moet de Apeldoornse eredivisionist maandagavond de horde Be’79 nemen om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de play-offs om de landstitel zaalvoetbal.

De afsluitende poulewedstrijd bracht vrijdagavond voor AGOVV Futsal twee essentiële zaken aan het licht. Behalve de wetenschap dat Be’79 de tegenstander wordt in de zogenaamde brugwedstrijd naar de kwartfinale leerde het duel tegen de zaalvoetbaltak van Feyenoord dat het bij de Apeldoorners qua organisatie in defensief opzicht in het do or die-duel van maandag wel wat doortastender mag.

Dertien goals op vrijdag de dertiende. Het was vrijdagavond in sporthal Mheenpark een leuke bijkomstigheid. Dat zeven van die dertien treffers voor rekening kwamen van de tegen degradatie vechtende bezoekers uit Rotterdam, daaruit moeten de AGOVV’ers lering trekken. Na een 3-2 voorsprong bij rust kraakte de Apeldoornse verdediging in het tweede bedrijf bij tijd en wijle bijna even hard als de haperende geluidsinstallatie in de hal

Ceylan Cenik bespeurde een zekere laksheid aan AGOVV-kant. Het heilige moeten was er niet nadat de Apeldoorners zichzelf vorig weekend al kroonden tot winnaar van de verliezerspoule. “Wij hadden deze match niet hoeven verliezen. Er zat bij ons een bepaalde nonchalance in. Voor Feyenoord was het een finale. Zij wílden meer winnen. Dat moeten wij maandag tegen Be’79 ook méér willen.”

Ondanks dat de doelman aan het verlies een slecht gevoel overhield, acht hij AGOVV Futsal zeker niet kansloos tegen de nummer 6 uit Poule A. In de eerste fase van het seizoen bleven Cenik c.s. de Brabanders in Apeldoorn met 4-3 de baas. “Wij staan op een veel hoger niveau dan vier maanden terug. Wij zijn in de tussentijd veel beter op elkaar ingespeeld geraakt.”

Hoewel hij nog twijfelt over een verlenging van zijn verblijf in Apeldoorn, is de pendelaar uit het Belgische Beringen overtuigd dat de tweestrijd met Feyenoord niet zijn laatste optreden in sporthal Mheenpark was. “Wij gaan Marlène hier thuis ook verslaan”, stelt een strijdlustige Cenik de mogelijke opponent in de kwartfinale alvast een heet avondje in het vooruitzicht.

AGOVV Futsal – TPP/Feyenoord Futsal 6-7 (3-2). Doelpunten AGOVV Futsal: Rachid Boughalab (3), Olaf Kluitenberg (2), eigen doelpunt Feyenoord.

destentor.nl zaterdag 14 mei 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *