Afsluitend competitieduel tegen Zwart Wit ’63 beslist over klassebehoud; Keeper Joris ten Bolscher is overtuigd van handhaving Rood Wit ‘58

By | 5 juni 2022

Het viel op zich nog wel te verhapstukken dat Rood Wit ’58 na een serie van zes wedstrijden zonder nederlaag met 2-1 bij AGOVV verloor. Vervelender was het dat concurrenten Zwart Wit ’63 en Terschuurse Boys hun wedstrijden wél winnend afsloten. Hierdoor moeten de Puttenaren in hun laatste competitieduel op eigen veld tegen uitgerekend Zwart Wit ’63 minstens één punt halen om het derdeklasseschap voor volgend seizoen veilig te stellen.

Joris ten Bolscher beleefde zaterdag in Apeldoorn in elk geval een veel rustiger middag dan tijdens de eerste ontmoeting met AGOVV. Bij die wedstrijd op de eigen Eendacht moet de Rood Wit ’58-doelman zich bijkans in een schiettent hebben gewaand. Dat hij op die zonnige oktobermiddag ‘slechts’ vijf keer de bal uit zijn net moest halen, mocht gezien het enorme overwicht van de Apeldoorners een klein wonder heten. Meer dan zeven maanden later lag Ten Bolscher beduidend minder onder vuur. Al kon ook hij niet verhinderen dat AGOVV, dat nog altijd een miniem kansje bezit op het behalen van het kampioenschap, de door Carlo Hoogendijk gescoorde openingsgoal na rust omboog in een 2-1 overwinning.

De roodwitte sluitpost kon na afloop vrede hebben met het resultaat. “In de eerste helft ging alles volgens plan. Het klopt dat ik niet al te veel te doen heb gehad. Ik kreeg een paar simpele ballen die voor een keeper makkelijk houdbaar zijn. Het stond goed bij ons. Alles liep naar wens. We kwamen zelfs met 1-0 voor. Dan moet je dat vasthouden. Helaas is dat ons niet gelukt. Je moet niet vergeten dat AGOVV gewoon een heel sterke ploeg heeft Als die gelijkmaker tien minuten later valt, verloopt zo’n wedstrijd misschien wel anders. Maar helaas scoorden zij al meteen na rust”, vond Ten Bolscher dat er niet meer had ingezeten.

Door de zeges van Zwart Wit ’63 en Terschuurse Boys moeten Ten Bolscher c.s. in hun afsluitende competitieduel nog één keer alles uit de kast halen om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. “Qua uitslagen zat het niet helemaal mee. Maar we leven nog. Het wordt voor ons de dood of de gladiolen. Volgende week laten we De Eendracht trillen. Het gaat ons niet gebeuren dat we degraderen. We gaan er echt alles aan doen om dat te voorkomen. Ik ga er vanuit dat Albert wel een strijdplan bedenkt waarmee we Zwart gaan verslaan”, is de goalie vol vertrouwen dat Rood Wit ’58 zich komend weekend op eigen kracht handhaaft.

Albert van Nijhuis, de trainer van Rood Wit ’58, had er in aansluiting op het verlies in Apeldoorn vooral de smoor over in dat de directe concurrenten wél succesvol waren geweest. “Waar ik al bang voor was, is gebeurd. Zwart Wit en SKV hebben allebei gewonnen. Met name van de 6-0 van Terschuurse Boys begrijp ik echt helemaal niets. Dat ruikt bijna naar competitievervalsing. En dat mag je ook zo opschrijven.”

De Stentor (editie West-Veluwe), maandag 30 mei 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *