Maikel van der Wijk heeft weinig aan scherpte ingeboet in het zicht van de finish; AGOVV geeft de hoop op promotie nog niet op

By | 5 juni 2022

AGOVV gaat de laatste speelronde in de derde klasse B in met twee punten achterstand op SV Otterlo. Met de zekerheid van een play-off plek om promotie sluit de Apeldoornse derdeklasser zaterdag in Wageningen bij ONA’53 het reguliere seizoen af. Met nog altijd een minieme kans op de titel.

AGOVV deed zelf wat het moest doen door Rood Wit ’58 met 2-1 te verslaan. Lange tijd zag het er voor de Berg en Bosbewoners zowaar naar uit dat het wonder zich misschien wel zou kunnen voltrekken. Tot kort voor het einde stond het bij de wedstrijd van de koploper uit Otterlo bij VVOP 3-3. Met dat resultaat als eindstand was AGOVV op gelijke hoogte gekomen aan kop van de rangschikking. Een late Otterlose goal in Voorthuizen boorde evenwel alle Blauwen-illusies de grond in.

Maikel van der Wijk had er weinig van meegekregen wat zich een dertigtal kilometer westwaarts had afgespeeld, zo gaf hij na een moeizaam tot stand gekomen driepunter tegen Rood Wit ’58 te kennen. “Eigenlijk ben ik daar niet zo mee bezig geweest. Ik hoorde wel dat VVOP in de rust met 1-0 voorstond, maar bij ons was alles er meer op geënt om onze eigen wedstrijd te winnen.”

De in een veel te laag tempo startende thuisploeg zette de nog voor klassebehoud strijdende Puttenaren pas in de tweede helft opzij. “Je weet dat ze met vijf man achterop staan en dat het heel lastig is om daar doorheen te komen”, constateerde Van der Wijk, die tien minuten voor rust met een uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied de lat trof.

Met 65 goals uit 25 wedstrijden is AGOVV veruit de meest scorende ploeg van 3B. Volgens Van der Wijk hadden dat er meer kunnen en misschien zelfs wel moeten zijn. “Vorige week in Veenendaal maakte ik er zelf drie, maar ik had er wel vijf kunnen scoren”, blijft de inwoner van Eerbeek kritisch op zichzelf.

Meer dan zeven maanden geleden toen AGOVV Rood Wit ‘58 in Putten compleet onder de voet liep riep de aanvaller dat hij zijn eigen recordscore van achttien treffers uit het seizoen 2019-2020 wilde evenaren. Met nog één wedstrijd voor de boeg staat de persoonlijke teller voor Van der Wijk, die na een discutabele rode kaart bij Zwart Wit ’63 een aantal duels wegens een schorsing miste, op zeventien. Het kan dus nog steeds.

Hetzelfde geldt voor AGOVV. Zelf winnen in Wageningen en puntverlies van Otterlo tegen Hoevelaken, dat zich zaterdag verzekerde van de derde periodetitel, en de Blauwen zijn alsnog kampioen. “We doen nog altijd mee. We moeten er nog eentje. We gaan er vol voor zaterdag bij ONA. En lukt het niet, dan hebben we die promotiewedstrijden nog. In zulke wedstrijden is het altijd afwachten, maar het zijn wel wedstrijden waar je als voetballer naar uitkijkt. Drie wedstrijden extra. Mooi toch”, verklaart Van der Wijk in het zicht van de finish weinig aan gretigheid te hebben ingeboet.

De Stentor maandag 30 mei 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *