Groen Wit ‘62 heeft titel in de Apeldoornse Bundesliga voor het grijpen; Sybren Mulder na winst in EK-toto ook dicht bij kampioenschap

By | 5 juni 2022

Voor Groen Wit’62 ligt de titel voor het grijpen na de afgetekende 6-1 uitzege bij TKA. Voor de winnaar van de Apeldoorn Cup volstaat op Tweede Pinksterdag een overwinning tegen SV Orderbos om de kroon op het seizoen te zetten. Een verschil in doelsaldo van achttien goals met het puntgelijke SC Klarenbeek geeft de ploeg van trainer Marcel Vink een naar het zich laat aanzien veilige buffer.

Adriaan Jacobs had er zondagmiddag in het Orderbos als maker van vier van de zes doelpunten een enorm aandeel in dat Groen Wit de voorlaatste horde richting kampioen probleemloos nam. Sybren Mulder steekt er bij de titelfavoriet uit de Maten elke week met kop en schouders bovenuit. En dat is niet zo vreemd in de wetenschap dat de centrale verdediger welgeteld 202 centimeters boven het grasveld uitsteekt.

Afgezien van een situatie met een verdacht penaltyluchtje in de eerste helft, waar de al vanaf de jongste jeugd bij Groen Wit actieve voetballer bij betrokken was, kwam de koploper nauwelijks in gevaar tegen TKA. “Bij dat moment was niets aan de hand. Die jongen van TKA zocht het zelf op. Dat zij vlak voor rust 2-1 maakten, was even zuur. We hebben het in de tweede helft heel goed opgepakt”, oordeelde Mulder.

Als fervent Feyenoordsupporter was het voor de groenwitte gigant even slikken dat zijn favoriete club de finale van de Conference League verloor. Met Groen Wit’s vlaggenschip ligt hij, nadat het de afgelopen weken een aantal keren slagzij leek te maken, voorafgaand aan de laatste competitieronde weer helemaal op titelkoers.

Niet in het minst dankzij de lange verdediger. Mulder geldt niet alleen in defensief opzicht als een zekerheidje, met zijn zes competitietreffers deed hij ook aanvallend een flinke duit in het zakje. Met twee goals loodste de 23-jarige security specialist zijn ploeg medio april hoogstpersoonlijk langs Loenermark. Belangrijker was onlangs misschien nog wel zijn late gelijkmaker bij Apeldoornse Boys.

Het verloop van de competitie in beschouwing nemend, verbaast het hem niet dat Groen Wit recent wat steekjes liet vallen. “We hebben het een beetje uit handen gegeven. Blessures van onze backs hebben wel invloed gehad. Met hen erbij kregen we heel weinig goals tegen, terwijl ze allebei ook aanvallend hun steentje bijdragen. Aan de andere kant is het natuurlijk ook gewoon lastig om een heel seizoen scherp te zijn.”

Vorig jaar kwam Mulder als de glorieuze winnaar uit de bus bij de EK-toto van zijn vereniging en mocht hij als hoofdprijs vier kannen bier in ontvangst nemen. Hoewel het Groenwitter te ver gaat om zichzelf op grond daarvan te bestempelen als meestervoorspeller, gaat hij andermaal voor de hoofdprijs. “Bij die EK-toto was ik goed in het voorspellen van iets onvoorspelbaars. Met Groen Wit was de doelstelling al vooraf duidelijk. We kunnen het volgende week afmaken.”

De Stentor maandag 30 mei 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *