Sportclub Teuge eerste hindernis in de nacompetitie; Joey Bosz begint met AGOVV vol goede moed aan herkansing

By | 12 juni 2022

Bij nader inzien bleek de kansloze nederlaag bij directe concurrent Otterlo uiteindelijk toch funest voor AGOVV’s titelaspiraties. Met de volle buit van achttien punten uit de aansluitende zes competitieduels viel er qua resultaten weliswaar weinig op de afsluiting van het reguliere seizoen aan te merken, voor de hoofdprijs in de derde klasse B volstond het niet. Enkel de recente slippertjes van nieuwbakken kampioen uit Otterlo hielden de Apeldoorners tot aan de slotdag in de race.

Gedesillusioneerd was daarom zaterdagmiddag niemand in het Blauwenkamp. Bij Joey Bosz was er evenals bij zijn medespelers eerder sprake van een zekere berusting na de 1-2 zege in Wageningen bij ONA ’53. “Je hield er al een beetje rekening mee. Je weet dat je moet winnen. Meer konden wij zelf niet doen. De eerste helft liep het erg moeizaam. In de rust kregen we te horen dat het bij Otterlo nog 0-0 stond. We maakten er toen twee binnen tien minuten, maar dat was dus niet genoeg.”

De balansbewaker op AGOVV’s middenveld keerde aan het begin van het seizoen terug op het oude nest na een uitstapje naar csv Apeldoorn. De gedachte dat hij als speler van de buren uit het Orderbos zaterdag wél kampioen was geworden, was bij Bosz niet opgekomen. Zijn focus ligt sinds driekwart jaar weer volledig op AGOVV. Spijt heeft hij geenszins van zijn twee csv-seizoenen, al kwam hij onder trainer Jan Kromkamp slechts mondjesmaat in actie. “Het was voor mij persoonlijk een stap die ik nodig had. Het eerste jaar heb ik veel gespeeld. Toen kwam corona en kwam er ook een nieuwe trainer.”

Tijd om te ontspannen is er voor Bosz en zijn ploegmakkers nog niet na de zege op ‘Ontspanning Na Arbeid’, zoals de afkorting van de tegenstander de laatste speeldag luidt. AGOVV moet zich de komende twee weken juist volop inspannen. In de nacompetitie krijgt het een herkansing op promotie. Te beginnen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Sportclub Teuge.

Kwaliteit heeft AGOVV volgens Bosz meer dan genoeg, qua kwantiteit mag het best een onsje meer. “Het ligt niet aan onze smalle selectie dat we geen kampioen zijn geworden. Met een heel nieuw team hebben we goed gedaan. Het zou heel mooi zijn om volgend seizoen in de tweede klasse te spelen. Maar ook als we derdeklasser blijven, moet er wel wat wel bijkomen.”

Trainer Gerrit Brouwer had al stiekem gehoopt om Ryo Ikegaya tegen Teuge te kunnen opstellen. De 24-jarige Japanse middenvelder, die sinds een aantal weken met de selectie op Berg en Bos meetraint, is echter pas vanaf 1 juli speelgerechtigd voor AGOVV. Ook op Marlo de Groot kan Brouwer nog geen beroep doen. De van een blessure herstellende De Groot heeft de training weer voorzichtig hervat, maar de nacompetitie komt voor hem te vroeg.

De Stentor dinsdag 7 juni 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *