Topscorer Kelvin Zonnenberg schiet tot het laatst toe met scherp

By | 12 juni 2022

Het lukte SV Orderbos niet om via een achterdeurtje de nacompetitie om promotie naar de derde klasse binnen te glippen. Met Kelvin Zonnenberg, die ook het kampioensduel van Groen Wit opsierde met een doelpunt, had de nummer zes van de eindrangschikking van de vierde klasse F wel de meest trefzekere speler van de Apeldoornse velden in de gelederen.

De doeltreffende actie waarmee hij na ruim een uur Groen Wit-keeper Joep Vink het nakijken gaf, betekende voor de aanvalspartner van routinier Mark Fennebeumer zijn vijfentwintigste van het seizoen. Geen enkele speler in de afdeling trof vaker doel dan Kelvin Zonnenberg. De SV Orderbos-goalgetter scoorde ook vaker dan erkende lokale prijsschutters als Jeffrey van Amersfoort (Robur et Velocitas, 22), het AGOVV-duo Steven van Es (21) en Maikel van der Wijk (17) of Jordy Stouten, die namens kersvers kampioen Groen Wit twintig keer trefzeker was.

De topscorer zelf blijft vrij nuchter onder zijn indrukwekkende productiviteit van de afgelopen maanden. “We hebben 24 wedstrijden gespeeld. Ik loop dus meer dan één op één. Er volgend seizoen eentje meer maken dan dit seizoen, daar ga ik voor. Je moet wel een doelstelling hebben, hè.”

Met Fennebeumer naast zich had hij een ideale bliksemafleider, bekent Zonnenberg. “Voor mij is het wel een voordeel dat iedereen op Mark let. Hij heeft bovendien wel tien of elf assistjes gegeven.”

Zonnenberg heeft het talent niet van een vreemde. Vader Herman maakte in de jaren ’80 deel uit van een unieke generatie talenten van Apeldoornse bodem. Met Jerry Cooke, Ramon Kramer, Peter Bosz en Edward Sturing haalde een aantal van hen zelfs het Nederlands elftal of Jong Oranje.

De niets en niemand ontziende Zonnenberg senior schopte het tot de beloften van Go Ahead Eagles. In tegenstelling tot zijn zoon moest hij het meer hebben van zijn verdedigende kwaliteiten. “Er wordt mij weleens gezegd dat ik als voetballer totaal niet op hem lijk”, reageert junior lachend dat hij wel veel baat heeft bij de adviezen van zijn vader. “Als ik drie gescoord heb, dan is hij wel zo om te zeggen dat die vierde er ook wel had in gemogen.”

De honkvaste Zonnenberg is al op een leeftijd dat hij zichzelf niet meer zo gauw ziet vertrekken bij zijn club. “Vanuit de jeugd van Alexandria ben ik ooit bij Orderbos gekomen. Vanuit het vijfde ben ik doorgestroomd naar het eerste. Ik word vrijdag 30. Komend seizoen blijf ik zeker.”

De Stentor dinsdag 7 juni 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *