Daan van der Ven vertrekt met gemengde gevoelens naar Sportclub Teuge; Laatste wedstrijd voor Robur et Velocitas komt eerder dan verwacht

By | 14 juni 2022

Het kwam aan de Anklaarseweg hard aan dat een wilskrachtig Avanti de promotiedromen van Robur et Velocitas abrupt beëindigde. De deceptie was enorm nu het na het mislopen van het kampioenschap in 3D al meteen in de eerste ronde van de nacompetitie misging.

Voor Daan van der Ven kwam zijn laatste wedstrijd in het klassieke roodwit gestreepte shirt door de vroege uitschakeling in de play-offs zodoende eerder dan verwacht. De naar Sportclub Teuge vertrekkende aanvaller had er rekening mee gehouden nog twee wedstrijden te moeten spelen en het seizoen af te sluiten met promotie naar de tweede klasse.

“Daar gingen we wel voor. Dit is echt balen. Toen we achter kwamen, hadden we nog genoeg tijd om het te repareren. We hadden er vertrouwen dat het goed zou komen. Je wilt natuurlijk altijd weggaan met een prijsje. Gezien het aantal goals dat ik dit seizoen heb gemaakt, kan ik op zich voor mezelf wel tevreden zijn. Ondanks deze uitschakeling hebben we als ploeg ook best wel een goed seizoen gedraaid. Je kunt niemand verwijten maken. Iedereen heeft er alles aan gedaan. We hebben goede wedstrijden gespeeld en veel gescoord. Het is jammer dat we onszelf niet beloond hebben”, blikte de dertienvoudige doelpuntenmaker na de 1-2 nederlaag tegen de nummer zes van de derde klasse A terug op een bewogen voetbaljaar.

Zijn keuze om na de zomer naar zaterdagderdeklasser Sportclub Teuge te verkassen komt voor de student bedrijfskunde niet helemaal uit de lucht vallen. “Ik heb de voorkeur om op zaterdag te gaan voetballen. Ik ben voor Feyenoord. Toen ik nog in de junioren speelde, ging ik altijd met m’n vader en m’n broertje naar Rotterdam naar wedstrijden toe. Dat hoop ik vanaf volgend seizoen ook weer vaker te kunnen doen. Wat ook meespeelt is dat mijn stiefbroertje Stephan Hofma en Sam Luijkx, een goede vriend van mij, ook bij Teuge gaan voetballen”, licht Van der Ven zijn aanstaande overstap kort toe.

Hoewel hij weloverwogen het besluit nam om Robur te verlaten, zegt de Feyenoord-supporter de club waar hij opgroeide zeker te gaan missen. “Ik heb m’n hele leven bij Robur gevoetbald. Op vierjarige leeftijd ben ik er begonnen. Ik denk ik een seizoen of vijf in het eerste heb gespeeld. Een paar weken geleden heb ik definitief besloten om naar Teuge te gaan. Trainer Hans uit den Bogaard komt heel enthousiast over. En ze hebben laten weten dat ze me graag willen hebben. Daar spreekt veel vertrouwen uit.”

Tegenover het vertrek van Van der Ven en Hofma naar Sportclub Teuge verwelkomt Martijn Jongbloed na de zomer in elk geval het drietal Joris van Mierlo (Victoria Boys), David Koopmans (Oeken) en Remy Peters (WSV). “En we zijn nog met twee jongens in gesprek”, verklapte de trainer, die flink baalde van dat de gehoopte promotie naar de tweede klasse met in elk geval één jaar is uitgesteld.

De Stentor maandag 13 juni 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *