Maikel van Zeist zet in Franse Cambrai nieuwe stap vooruit in volleyballoopbaan

By | 13 juli 2022

De overgang van de Zwitserse Ligue A naar de Franse Ligue A betekent voor Maikel van Zeist een mooie stap vooruit. Na één seizoen bij Chênois Genève gaat de 28-jarige Apeldoorner komend seizoen zijn volleybalgeluk beproeven bij Cambrai Volley 59.

Na het behalen van de landstitel met Draisma Dynamo 2021 verdiende Van Zeist zijn lang gekoesterde buitenlandse transfer. Met Chênois Genève greep hij in Zwitserland net naast de hoofdprijs. In de play-off finale beet de Nederlander zich met zijn ploeg de tanden stuk op Lindaren Volley Amriswil.

“Ik vond in Zwitserland niet de uitdaging die ik had gewild. We zijn tweede geworden, maar voor mijn gevoel had er wel meer ingezeten. Die uitdaging vind ik in Frankrijk wel. In Frankrijk krijg ik de kans om op een hoger niveau te spelen. De Franse competitie staat toch bekend als één van de betere competities in Europa. Ik heb begrepen dat er bij thuiswedstrijden van Cambrai altijd wel 1000 tot 1500 man in de hal zitten. Het afgelopen seizoen zijn ze elfde geëindigd. Ik hoop dat we kunnen meedraaien in de middenmoot. Op de plekken vijf tot tien. Het halen van de play-offs zou al heel mooi zijn”, maakt Van Zeist duidelijk uit te kijken naar zijn nieuwe buitenlandse avontuur.

In de hoger aangeslagen Franse competitie hoopt de middenaanvaller zich komend seizoen weer in de kijker te spelen van bondscoach Piazza. In het coronajaar 2021 maakte het krachtmens deel uit van de Oranje-selectie voor de Volleyball Nations League en debuteerde hij als international. In Genève raakte hij buiten beeld voor de nationale ploeg. “Ik heb eraan mogen ruiken. Ik denk ook dat ik het in me heb. Als de kans er komt, ga ik er natuurlijk voor. Maar ik ben ook al weer 28. Ik weet niet wat zij willen. Misschien willen ze wel door met jongere spelers. Daar heb ik verder geen invloed op”, weet de nieuweling van Cambrai Volley 59 dat hij zich zal moeten onderscheiden om een vervolg te geven aan zijn interlandcarrière.

Van Zeist treft bij zijn nieuwe Franse werkgever geen landgenoten aan. Ramon Martinez-Giron, die vanaf 2010 vier seizoen actief was bij Coniche Topvolleybal Zwolle, verliet de Noord-Franse club aan het eind van het afgelopen seizoen.

destentor.nl zondag 26 september 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *