Aanvoerder Rachid Boughalab mikt op klassering bij de eerste acht in de eredivisie; Zaalvoetballers AGOVV laten zich niet afleiden door zaalperikelen

By | 21 september 2022

Rachid Boughalab gelooft niet dat de zoektocht naar een nieuwe tijdelijke speellocatie de voorbereiding van de zaalvoetballers van AGOVV op enigerlei wijze heeft verstoord. Bij de start van het seizoen in de hoogste speelklasse, dat voor AGOVV Futsal vrijdagavond begint met een uitwedstrijd bij Tigers Roermond, blaakt de aanvoerder van de Apeldoornse eredivisionist van het zelfvertrouwen. “Wij willen bij de eerste acht eindigen.”

Nu sporthal Mheenpark vanwege de opvang van vluchtelingen de rest van dit kalenderjaar niet beschikbaar zal zijn, wijkt AGOVV Futsal in de eerste fase van het seizoen definitief uit naar sporthal Matenpark. De spelersgroep heeft zich niet laten afleiden door de zaalperikelen, meent Boughalab. Of de thuisduels in Zevenhuizen, Zuid of de Maten moeten worden afgewerkt, maakt hem in principe weinig uit. Hij richt zijn focus enkel en alleen op de wedstrijden.

Nadat de Apeldoorners afgelopen seizoen op een haar na de kwartfinales van de play-offs om het landskampioenschap misliepen, heeft de aanvoerder hoge verwachtingen van de nieuwe zaalvoetbaljaargang. “Een plek bij de eerste acht is de doelstelling. Wij willen groeien als team. Of dat lukt, hangt af van de eerste wedstrijden. Maar als wij compleet zijn, kunnen we tegen iedereen resultaat boeken.”

De nieuwe coach Yassine Assa, opvolger van de tot manager voetbalzaken benoemde Cerkan Kav, maakt op Boughalab tot dusverre een prima indruk. “Hij brengt rust in het team. Hij is duidelijk, gedreven, eerlijk en

Rachid Boughalab gelooft niet dat de zoektocht naar een nieuwe tijdelijke speellocatie de voorbereiding van de zaalvoetballers van AGOVV op enigerlei wijze heeft verstoord. Bij de start van het seizoen in de hoogste speelklasse, dat voor AGOVV Futsal vrijdagavond begint met een uitwedstrijd bij Tigers Roermond, blaakt de aanvoerder van de Apeldoornse eredivisionist van het zelfvertrouwen. “Wij willen bij de eerste acht eindigen.”

Nu sporthal Mheenpark vanwege de opvang van vluchtelingen de rest van dit kalenderjaar niet beschikbaar zal zijn, wijkt AGOVV Futsal in de eerste fase van het seizoen definitief uit naar sporthal Matenpark. De spelersgroep heeft zich niet laten afleiden door de zaalperikelen, meent Boughalab. Of de thuisduels in Zevenhuizen, Zuid of de Maten moeten worden afgewerkt, maakt hem in principe weinig uit. Hij richt zijn focus enkel en alleen op de wedstrijden.

Nadat de Apeldoorners afgelopen seizoen op een haar na de kwartfinales van de play-offs om het landskampioenschap misliepen, heeft de aanvoerder hoge verwachtingen van de nieuwe zaalvoetbaljaargang. “Een plek bij de eerste acht is de doelstelling. Wij willen groeien als team. Of dat lukt, hangt af van de eerste wedstrijden. Maar als wij compleet zijn, kunnen we tegen iedereen resultaat boeken.”

De nieuwe coach Yassine Assa, opvolger van de tot manager voetbalzaken benoemde Cerkan Kav, maakt op Boughalab tot dusverre een prima indruk. “Hij brengt rust in het team. Hij is duidelijk, gedreven, eerlijk en ook streng als het moet.”

Topscorer Dylan de Bruin vertrok dan wel naar Ede, met de komst van Youssef El Hammouchi en Kahan Özcan lijkt de selectie in de breedte sterker te zijn geworden. De in eerste instantie ook als versterking aangekondigde Quiermo Dumay haakte daarentegen al weer af. De Apeldoorner krijgt van derdedivisionist GVVV, de club voor wie hij op het veld uitkomt, geen toestemming om ook in de zaal te gaan voetballen.

Volgens de Blauwen-captain zijn alle ingrediënten voorhanden voor een succesvol seizoen. “We gaan er een mooi seizoen van maken. We hebben ervaring genoeg. Ik draag die band, maar eigenlijk hebben we wel vier of vijf aanvoerders. Adem Kocak, Yasin Erdal, Ceylan Cenik, ik. Cihan Özcan speelt dan misschien niet meer zoveel, maar blijft wel heel belangrijk voor het team. Joey Jejanan ook, al is die dan weer wat jonger. Met z’n allen houden we de boel scherp.”

Programma AGOVV Futsal eerste fase eredivisieseizoen:

2.9 Tigers Roermond (uit); 9.9. ZVV Eindhoven (thuis); 23.9 Hovocubo (thuis); 30.9 FC M.A.R.L.E.N.E. (uit); 16.10 zvv Den Haag (thuis); 21.10 RKAV Volendam (uit); 28.10 HV Veerhuys (thuis); 18.11 Leekster Eagles/ADe Stentormysoft (uit); 25.11 FC Einhoven (uit); 2.12 Texel ’94 (thuis); 9.12 Groene Ster Vlissingen (uit); 16.12 FCK/De Hommel (thuis)

De Stentor donderdag 1 september 2022/Foto Rene Hulshoff

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *