Jeffrey van Amersfoort wil iets moois neerzetten bij zijn nieuwe club; Apeldoorn Cup en ambassadeurschap voor oppermachtig AGOVV

By | 21 september 2022

AGOVV heeft zaterdag met speels gemak de Apeldoorn Cup in de wacht gesleept. In de finale waren de Blauwen duidelijk een maatje te groot voor het naar de derde klasse gepromoveerde Beekbergen. Behalve eeuwige roem leverde de 4-1 zege de spelers van de toernooiwinnaar het ambassadeurschap op van de Gemeente Apeldoorn.

De finale werd een eenvoudige prooi voor de nieuwbakken zaterdagtweedeklasser. De Beekbergenaren, die in de doordeweekse duels titelverdediger Groen Wit ’62 en Columbia pootje lichtten, waren niet bij machte om voor een derde keer binnen vijf dagen te stunten.

In tegenstelling tot eerder in de week tegen Teuge bleef Jeffrey van Amersfoort ditmaal doelpuntloos. Toch voelt de aanvaller zich zichtbaar op zijn gemak bij zijn nieuwe club. Van Amersfoort was eigenlijk van plan om na het aanvaarden van een nieuwe baan en een teleurstellend geëindigd seizoen met Robur et Velocitas een half jaartje voetbalvakantie te houden. AGOVV-trainer Gerrit Brouwer haalde de Robur-topscorer over om overschrijving aan te vragen naar Berg en Bos.

Over zijn plotselinge vertrek bij Robur et Velocitas wil AGOVV’s nieuwe nummer negen niet zoveel kwijt. Wel blijft de 22-voudig doelpuntenmaker balen van hoe de ploeg uit Kerschoten promotie naar de tweede klasse in het zicht van de finish verspeelde. “We hadden naar mijn mening een elftal om kampioen te worden.”

Met AGOVV, waarvoor hij in de jeugd al eerder actief was, hoopt Van Amersfoort komend seizoen in een elftal met voor hem veel oude bekenden in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal goed voor de dag te komen. “In dit elftal zitten echt heel veel voetballende kwaliteiten.”

De opvolger van de naar Nunspeet vertrokken Maikel van der Wijk laat zich niet verlokken tot het doen van voorspellingen over hoeveel goals hij de komende maanden in het blauwe shirt gaat scoren. “Ik wil vooral genieten en iets moois neerzetten.”

Het enige tastbare wat Van Amersfoort en zijn medespelers aan de Apeldoorn Cup overhielden was een speldje van de Gemeente Apeldoorn, dat zij bij de prijsuitreiking van sportwethouder Sunita Biharie overhandigd kregen. Armon Veeneman daarentegen wacht nog een extra bonus. Belinda Kerkhove, secretaris van Columbia en presentator van het populaire programma FC Apeldoorn van RTV Apeldoorn, had de bedrijvige linkervleugelverdediger een krat bier in het vooruitzicht gesteld wanneer AGOVV zich tot toernooiwinnaar zou kronen. Ook dát hoort bij de Apeldoorn Cup. Binnenkort kan zij haar schuld vereffenen.

De organisatie sprak van een geslaagde Apeldoorn Cup-week. Uit de kaartverkoop kon aan de EvE Foundation, een stichting ten behoeve van jongeren die één of beide ouders hebben verloren, een bedrag van 2681 euro worden aangeboden. De organisatie sprak van een geslaagde Apeldoorn Cup-week. Uit de kaartverkoop kon aan de EvE Foundation, een stichting ten behoeve van jongeren die één of beide ouders hebben verloren, een bedrag van 2681 euro worden aangeboden. 

De Stentor maandag 29 augustus 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *