Holtman, Klomp en Woutersen werken toe naar start seizoen; Nieuwe trainers beleven vuurdoop tijdens Apeldoorn Cup

By | 21 september 2022

Voor Daniël Holtman (Columbia), Michel Klomp (ZVV ’56) en Wilco Woutersen (Victoria Boys) begint tijdens de Apeldoorn Cup de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen echt. Met irreële verwachtingspatronen heeft geen van de drie trainers te maken bij zijn nieuwe club.

Daniël Holtman beleefde een lekkere opsteker door met Columbia een op volle oorlogssterkte aantredend csv Apeldoorn de baas te blijven. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de lat en tot twee keer toe de paal in de eerste 30 minuten een op dat moment dik verdiende voorsprong voor Apeldoorns hoogst spelende clubteam in de weg stonden. Columbia nam na de 0-0 de aansluitende strafschopreeks beter.

Nadat met Jop van der Linden en Levi Opdam eerder al twee steunpilaren de club de rug toekeerden, deelde met Maikel Lange vorige week een andere bepalende speler mee het per direct voor gezien te houden bij Columbia. “Maikel had al aangegeven dat hij ging proberen het voetballen te blijven combineren met zijn werk en zijn gezin. Dat bleek bij nader inzien niet mogelijk. Al blijft hij voor nood wel inzetbaar”, verklaart de nieuwe trainer zich te schikken in zijn lot. “Er is duidelijk aan kwaliteit ingeboet, maar we zullen het moeten doen met de groep die we hebben.”

De drive waarmee zijn manschappen zich csv Apeldoorn een week voor de competitiestart in de vierde divisie van het lijf hielden, biedt Holtman een houvast. “Csv is veel verder in de voorbereiding dan wij. We belonen onszelf voor hoe we verdedigen. Ik leg nu nog geen doelstelling neer voor de competitie. Ik ben pas in mijn derde week. We hebben nog zes weken te gaan. Veel jongens moeten nog aan het niveau wennen.”

ZVV ‘56

In haar laatste seizoen als zondagvierdeklasser leed ZVV ’56 in 24 competitieduels liefst negentien nederlagen. Michel Klomp, de nieuwe hoofdtrainer, verwacht dat overstap naar het zaterdagvoetbal bij de club uit Zevenhuizen voor nieuwe sportieve impulsen zorgt. In vergelijking met afgelopen seizoen kan het alleen maar beter gaan. Aan de valse start bij de Apeldoorn Cup tilt de opvolger van Salim Özer niet zo zwaar.

“Het doet er voor mij niet toe dat we met 4-0 verliezen van Loenermark. Ik gebruik deze wedstrijden om te kijken wat jongens kunnen. Wij zijn op 6 augustus begonnen. We hebben vorige week tegen Teuge voor het eerst geoefend. Ditmaal kon ik veel anderen laten spelen. Afgelopen donderdag had ik 21 man op de training. Die jongens willen heel graag. Van de groep van het afgelopen seizoen is bijna niemand weggegaan. Het eerste jaar op de zaterdag zal het aankijken zijn. Ik ken de tegenstanders niet. Maar ik vind het wel leuk. Voetballen op zaterdag is wat anders. Ik zie het als een mooie uitdaging”, durft een optimistische Klomp, wiens ploeg op 24 september bij Noord Veluwe Boys in Hattemerbroek zijn première viert in de vierde klasse D, hardop te speculeren over een positie ‘in het linker rijtje’.

Victoria Boys

Bij Victoria Boys nam Wilco Woutersen in de zomer het roer over van Daniël Branco de Sousa. In wat voor het elftal van Woutersen een eerste test was, beschikte titelverdediger Groen Wit ’62 in de eerste ronde van de Apeldoorn Cup over meer inhoud. “Onze eerste helft was heel goed. Na rust hadden we niets meer te vertellen. Groen Wit is een ingespeeld team. Het is niet zo gek dat zij verder zijn dan wij. Voor ons was dit pas de eerste wedstrijd na twee weken trainen.”

De nieuwe trainer vindt dat Victoria Boys komend seizoen wel wat meer aan de weg mag timmeren. De gretigheid die hij binnen zijn selectie wél bespeurt, mist Woutersen een beetje bij de clubleiding. “Het zou wel mooi zijn om een periodetitel te pakken. Er staat wel een groep die stappen wil zetten. Die jongens willen wel hogerop. Vanuit het bestuur is dat geen harde eis. Daar schort het een beetje aan bij de club.”

De Stentor maandag 22 augustus 22

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *