Sportclub Klarenbeek geeft voorkeur aan kermis, Danny Koorevaar wel weer van de partij bij de Apeldoorn cup

By | 21 september 2022

Vrijwel de volledige crème de la crème van het Apeldoornse amateurvoetbal was zaterdag vertegenwoordigd op het terrein van WSV om het voetbalseizoen ter plaatse officieus af te trappen. Opmerkelijk was dat csv Apeldoorn een week voor de start van de competitie in de vierde divisie tijdens de eerste speelronde van Apeldoorn Cup van 2022 na strafschoppen moest buigen voor Columbia.

Organisator WSV kende zonder de geblesseerde Dylan de Bruin de nodige moeite (1-0) met Robur et Velocitas. Jeffrey van Amersfoort ontbrak nog bij AGOVV, een andere favoriet voor de eindzege van de beker. De kersverse zaterdagtweedeklasser zette Albatross desondanks probleemloos met 3-1 opzij. Bij het stuntende Columbia had nieuwbakken vader Jamarro Diks nog zwangerschapsverlof. Titelverdediger Groen Wit ’62 mag blijven hopen op titelverdediging na een afgetekende 3-1 overwinning op Victoria Boys.

Over de absentie van Sportclub Klarenbeek zal ongetwijfeld niemand van de meer dan 900 betalende toeschouwers aan de Voorwaarts zich druk hebben gemaakt. De zondagvierdeklasser had andere prioriteiten en kreeg vrijaf van de organisatie vanwege de Klarenbeekse kermis. Bij het doordeweekse vervolg op de Apeldoorn Cup stromen de feestgangers uit Klarenbeek in.

Meest verheugend van de eerste speelronde van de Apeldoorn Cup was zonder twijfel de rentree van centrale verdediger Danny Koorevaar bij Columbia. Na vorige week al drie kwartier te hebben meegedaan in een oefenduel tegen SV Epe, bleef de centrale verdediger tegen csv Apeldoorn ondanks de warmte schijnbaar moeiteloos 2 x 30 minuten overeind.

De verrassende zege stemde de door de nieuwe trainer Daniël Holtman in ere herstelde aanvoerder dubbel tevreden. “Natuurlijk was csv de bovenliggende partij. Bij hen lag de focus waarschijnlijk al op hun eerste competitiewedstrijd van volgende week. Of ze vandaag 100 procent hebben gegeven, weet ik niet. Wij hebben er in elk geval wel 110 procent tegenover gezet. Wij zijn enorm gretig. Het spat er vanaf.”

Nadat hij bijna vier maanden geleden tijdens de wedstrijd tegen Dalfsen op het veld in elkaar zakte, lijkt Koorevaar op de weg terug. “Ik heb keihard getraind. Ik denk dat ik nog nooit zo fit ben geweest. Ik train met een hartslagmeter. Die band draag ik niet tijdens wedstrijden. Ik voel me lichamelijk niet beperkt. Ik moet nu alleen het laatste stapje in mijn hoofd zetten.”

Uitslagen Apeldoorn Cup zaterdag:

SV Orderbos – TKA 2-0

Sportclub Teuge – Eerbeekse Boys 3-0

WSV – Robur et Velocitas 3-0

ZVV ’56 – Loenermark 0-4

Beekbergen – WSV o23 (vervanger SC Klarenbeek) 2-2

AGOVV – Albatross 3-1

Groen Wit ’62 – Victoria Boys 3-1

Columbia (w.n.s.) – csv Apeldoorn 0-0

Programma dinsdag 23 augustus:

19.00 Eerbeekse Boys – Albatross

19.00 Beekbergen – Groen Wit ‘62

20.45 WSV – SV Orderbos

20.45 Columbia – Loenermark

20.45 AGOVV – Sportclub Teuge

Donderdag 25 augustus:

19.00 csv Apeldoorn – ZVV ‘56

19.00 TKA – Robur et Velocitas

20.45 Victoria Boys – SC Klarenbeek

20.45 winnaar Beekbergen/Groen Wit ’62 – winnaar Columbia/Loenermark

20.45 winnaar WSV/SV Orderbos – winnaar AGOVV Sportclub Teuge

Stentor.nl zondag 21 augustus 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *