AGOVV Futsal zet misstap van eerste speeldag recht met ruime zege op ZVV Eindhoven

By | 21 september 2022

De eerste thuiswedstrijd van de nog prille eredivisiejaargang leverde de zaalvoetballers van AGOVV vrijdagavond hun eerste competitiezege op. Het strijdvaardige AGOVV Futsal maakte korte metten met het gepromoveerde ZVV Eindhoven: 5-1.

In een nagenoeg volle Sporthal Matenpark, AGOVV’s uitwijkbasis voor de eerste fase van het eredivisieseizoen, was de Apeldoorners er duidelijk alles aan gelegen om de valse start van een week eerder in Roermond naar de vergetelheid te spelen. Met de kleine Aaron van Leer als grote aanjager pakte de gretige thuisploeg de Brabanders van meet af aan bij de keel. Halverwege de eerste helft plaveide Cihan Özcan met zijn openingstreffer de weg naar de overwinning. Joey Jejanan, Yasin Erdal (2) en Jean Matitaputty scoorden de overige treffers.

Yassin Assa behaalde zo zijn eerste zege als eredivisiecoach. “Het zag er goed uit. Als je ziet hoeveel werk we leverden, dan maak je daarmee het verschil. Vorige week was het wat bleu. Nu knalden we er vanaf het begin op. We hebben nu in twee wedstrijden twee uitersten gezien. Laten we hopen dat dit de stijgende lijn is. Het zou een mooie prestatie zijn wanneer we bij de eerste acht eindigen”, heeft Zwollenaar veel fiducie in een gestroomlijnd competitieverloop voor de Apeldoornse eredivisionist.

De nieuwe trainer en zijn ploeg laten zich er niet door in de war brengen dat de Mheenhal, AGOVV’s vaste thuishal, vanwege de opvang van vluchtelingen tijdelijk niet beschikbaar is. En of zijn spelers nou op een houten vloer of een kunststof ondergrond hun kunsten moeten vertonen, het maakt Assa weinig uit. “Daar hebben wij geen invloed op. Het spelletje blijft hetzelfde.”

De zelf als trainer op het hoogste niveau debuterende Assa laat alles rustig op zich afkomen. Over dat hijzelf binnenkort mogelijk weleens zijn eigen ‘Sprookje van 1001 nacht’ kan gaan beleven, daar wil Assa nog niet op vooruitlopen. Vrijdagavond was de eerste seizoenzege het enige dat telde. Wat verder op zijn pad komt, komt vroeg of laat vanzelf wel, oordeelde hij.

AGOVV Futsal – ZVV Eindhoven 5-1 (2-0). Doelpunten AGOVV Futsal: Cihan Özcan, Joey Jejanan, Yasin Erdal (2), Jean Matitaputty

destentor.nl zaterdag 10 september 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *