Matchwinner van bekerderby tegen AGOVV doelbewust terug op het oude nest; Diesel al in de voorbereiding onbetaalbaar voor WSV

By | 21 september 2022

Bij de tankstations rijzen de brandstofprijzen in de huidige crisiszomer de pan uit. Voor WSV blijkt Diesel al in de bekerduels in de aanloop naar de competitie nagenoeg onbetaalbaar. In de positieve zin van het woord wel te verstaan. Namens de zondageersteklasser besliste Paul Diesel de bekerderby tegen AGOVV hoogstpersoonlijk in eigen voordeel. 

De na vijf seizoenen van Hoofdklasser Juliana’ 31 aan de Voorwaarts teruggekeerde WSV’er nam zaterdag beide goals voor zijn rekening. Enkele ploeggenoten merkten na afloop plagerig op dat de allesbeslissende 2-0 in de toegevoegde tijd ‘slechts’ een niet te missen intikkertje betrof. Maar dat de attente Diesel tot twee keer toe op de juiste plek stond, berust geenszins op toeval. Dat is zondermeer een kwaliteit.

“We zijn lekker bezig. Het ging misschien wat minder makkelijk dan vorige week tegen Schalkhaar, maar we hebben wel negentig minuten een overwicht gehad. Als ik deze statistieken doorzet, dan weet ik ook niet wat er gaat gebeuren”, lachte de matchwinner toen na afloop zijn eigen inbreng ter sprake kwam.

Na het afronden van zijn studie aan de Radboud Universiteit koos de 24-jarige aanvallende middenvelder weloverwogen voor een terugkeer op het oude nest. “Voordat ik ben gaan studeren in Nijmegen heb ik eerder al drie jaar in het eerste van WSV gespeeld. Ik heb nu mijn Master Commerciële Communicatiewetenschappen gehaald en ben weer in Apeldoorn komen wonen. Ik weet wat ik bij WSV heb. Ik kan op het fietsje naar de club toe.”

In een offensieve rol op de rechterflank kan hij zich heerlijk uitleven. Met zijn dynamiek en arbeidsethos voegt de thuiskomer specifieke kwaliteiten toe aan het ijzersterke collectief dat afgelopen seizoen kampioen werd in de tweede klasse. Diesels directe tegenstander Armon Veeneman kon erover meepraten. De linkervleugelverdediger van AGOVV kreeg tot zijn grote ergernis nauwelijks grip op de WSV’er met het rugnummer zeven.

De in Utrecht bij de Belastingdienst werkzame Diesel loopt er niet voor weg om in het veld zijn verantwoordelijkheden te pakken en de ploeg sleeptouw te nemen. “In mijn eerste periode bij WSV speelde ik op tien of als controleur. Bij Juliana heb ik op bijna elke plek in het elftal wel gespeeld. Het wordt mijn negende jaar al in de senioren. Ik wil zo’n rol wel pakken. Voor mij ligt daar een uitdaging in. Je wilt het team altijd beter maken.”

De twee tot dusver behaalde zeges tegen Schalkhaar en AGOVV in de strijd om de districtsbeker sterken het vertrouwen in de aanloop naar de competitiestart. “Voorin hebben we veel afwisseling. We kunnen veel rouleren. Verdedigend staat het heel goed. Als je ziet hoe weinig wij weggeven, kan het voor ons een heel mooi seizoen worden.”

De Stentor maandag 12 september 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *