Koploper Vierde klasse F voor goals niet alleen afhankelijk van topscorer Zonnenberg; Zelfs Kevin Jansen slaat al toe namens ongenaakbaar SV Orderbos

By | 17 oktober 2022

SV Orderbos gaf tegen TKA een perfect vervolg aan haar flitsende competitiestart. Door de 6-2 overwinning tegen de nog puntloze buren voert de hongerige roedel van trainer Bernard van Werven met twaalf punten uit vier wedstrijden de ranglijst in 4F fier aan.

Een week nadat de thuisbeurt tegen WWNA moest worden afgelast, was het voor TKA in elk geval een winstpunt dat het zondag weer in actie kwam. Door toedoen van engerlingen was het TKA-terrein zeven dagen eerder onbespeelbaar.

Wat TKA vorige week overkwam, is feitelijk niets nieuws. Door de jaren heen hebben diverse Apeldoornse voetbalclubs al te kampen gehad met overlast gevende bosbewoners. Bij SV Orderbos, Victoria Boys en ook AGOVV weten ze alles van wat engerlingen, wilde zwijnen, dassen of kraaien kunnen aanrichten. De omgewroete velden zorgen niet alleen voor veel ongemak, maar zadelen de getroffen clubs op met aanzienlijke kostenposten. Nu er zelfs al wolven in Berg en Bos zijn gesignaleerd, lijkt het slechts een kwestie van tijd voor dat er nóg meer ellende in aantocht is.

Dat vooralsnog alleen de roedel van Bernard van Werven huishoudt, moet daarom een geruststelling zijn voor de door vermeende parkeer- en verkeersoverlast toch al zo geplaagde buurtbewoners. De hongerige spelers van SV Orderbos doen namelijk niemand kwaad. Met uitzondering dan van hun opponenten in de Vierde klasse F, die dat op de eerste vier speeldagen van het seizoen ondervonden. Na SC Rheden, WWNA en Victoria Boys vielen ook de buren van TKA ten prooi aan de vraatzucht van Van Wervens gulzige puntenpakkers.

Al liet TKA zich zondagmiddag in het zonovergoten Orderbos zeker niet als makke schappen naar de slachtbank leiden. Zeker in de eerste twintig minuten zaten de pupillen van trainer Ali Aygun de koploper flink dwars. Collega Bernard van Werven beschikt evenwel over de luxe van iemand die nogal makkelijk scoort en zo steeds vaker het verschil maakt.

Dat Kelvin Zonnenberg wekelijks zijn doelpunten meepikt, daar kijkt bij SV Orderbos inmiddels niemand meer van op. Na vier duels staat Apeldoorns meeste scorende aanvaller van het afgelopen voetbaljaar alweer op zes competitietreffers. Maar als zélfs Kevin Jansen al gaat scoren, dan moeten de tegenstanders zich pas echt zorgen gaan maken…

De van AGOVV afkomstige centrale verdediger bewijst niet alleen verdedigend zijn meerwaarde voor de lijstaanvoerder, hij scoorde tegen TKA twee keer. Niet in het minst tot zijn eigen verbazing. “Het zal denk ik in de jeugd geweest zijn dat ik voor het laatst twee keer in één wedstrijd scoorde. Toen was ik nog spits.”

Het is misschien een beetje een rare vergelijking, maar Jansen heeft wel iets in zich van een wolf. Hij beheerst het als geen ander om zich vast te bijten in een tegenstander. De niets en niemand ontziende verdediger zelf is vooral blij dat hij bij zijn nieuwe club weer wekelijks op het veld kan staan. Afgelopen seizoen bij AGOVV kwam hij door oogklachten nauwelijks in actie. “Er zat vocht achter het hoornvlies. Ik zag helemaal niets. Ook de bal niet Dan heeft het dus weinig zin om jezelf belachelijk te gaan maken in wedstrijden. Met oogdruppels is dat inmiddels gelukkig verholpen.

De prima start van SV Orderbos komt voor de nieuwkomer niet als een complete verrassing, toch waakt Jansen voor té veel optimisme zo vroeg in het seizoen. “Ik had wel een beetje verwacht dat wij bovenin mee zouden draaien. Maar misschien vallen er straks wel drie geblesseerd uit, dan houden we geen vent meer over. We zien allemaal wel hoe het loopt.”

De Stentor maandag 17 oktober 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *