Noodzakelijke zege voor AGOVV Futsal bij debuut nieuwe coach

By | 17 oktober 2022

Door een zwaarbevochten 4-3 zege op ZVV Den Haag blijven de zaalvoetballers van AGOVV volop in de running voor de achtste plaats in de eredivisie.

Vrijdagavond plaatste de Apeldoornse eredivisionist zich moeiteloos voor de tweede ronde in het bekertoernooi. Eerstedivisieclub FC Kawin werd moeiteloos met 12-3 opgerold.

In de competitiewedstrijd tegen ZVV Den Haag stond er zondag meer op het spel. Om in de eerste fase van het seizoen serieus mee te blijven doen om een plek bij de eerste acht, wat de Apeldoorners zich ten doel hebben gesteld, was een overwinning op het nog puntloze ZVV Den Haag noodzaak. Die noodzakelijke zege kwam er ook, al had dat heel wat voeten in de aarde.

In sporthal Matenpark moest AGOVV Futsal een vlotte 0-2 achterstand ongedaan maken alvorens het zich langs de Hagenaren worstelde. Door allerlei gedoe met de klok raakten de AGOVV’ers niet van slag. Het resetten ging niet ten koste van het resultaat. Joey Jejanan en aanvoerder Rachid Boughalab scoorden ieder twee keer voor de thuisploeg.

De nieuwe coach Muammer Ertan zat weliswaar voor de eerste keer op de bank, maar had zich nog niet met de voorbereiding bemoeid. “Yasin Erdal heeft tijdens de time-outs hoofdzakelijk het woord gevoerd. Ik ben vannacht pas teruggekomen van vakantie en heb maar twee uurtjes geslapen”, verklaarde de opvolger van de naar Saoedi-Arabië vertrokken Yassine Assa.

Met drie heel belangrijke punten op zak gaat Ertan vol goede moed aan de slag om met AGOVV Futsal kwalificatie voor de kampioenspoule af te dwingen. “Ik heb wel het geluk dat er al wat staat. Daar gaan we op voortborduren.”

De Stentor maandag 17 oktober 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *