CSV Apeldoorn heeft penalty nodig om bekerwedstrijd tegen Albatross open te breken; Zwarte muur uit Ugchelen houdt lang stand

By | 8 november 2022

Zoals mocht worden verwacht kwam aan het bekeravontuur van Albatross al in de eerste ronde een einde. Dat de zondagderdeklasser uit Ugchelen tot enkele minuten voor tijd mocht hopen op een stuntje bij CSV Apeldoorn stemde trainer Marco Wilmink naderhand trots. Pas de 87e minuut scoorde invaller Didier Martel de alles bevrijdende 2-0 voor de vierdedivisionist.

De jaargang 2021-2022 verliep voor de Ugchelenaren nagenoeg zorgeloos. Het degradatiespook, in voorgaande seizoenen een regelmatig terugkerende gast, liet zich geen moment blikken aan de Brouwersmolenweg. En ook in het nieuwe voetbaljaar kent Albatross een redelijke start. De twee tot dusverre gespeelde thuiswedstrijden tegen Colmschate en Robur et Velocitas gingen weliswaar verloren, buitenshuis is de equipe van coach Marco Wilmink daarentegen nog ongeslagen.

In de van zaterdagmiddag naar donderdagavond naar voren gehaalde bekerderby bleek echter al gauw dat CSV Apeldoorn van een iets ander kaliber is dan ABS of KCVO. De al bij voorbaat ongelijke strijd tussen de Ugchelse David tegen de Apeldoornse Goliath leverde geen verrassing op. Al liep de districtsbekerwinnaar van 2017 zich lang stuk op de zwarte muur die de bezoekers optrokken voor de goal van hun keeper Marvin de Bont. Dat uitgerekend een nogal goedkoop gegeven en door Jasper Verstraeten benutte strafschop kort na rust de ban brak, was wat sneu voor de geweldig verdedigende Ugchelnaren.

Marco Wilmink loopt lang genoeg mee in het plaatselijke voetbalwereldje om te weten dat Apeldoorns hoogst spelende clubteam simpelweg over veel meer kwaliteiten beschikt dan zijn eigen formatie. “Je weet dat het klasseverschil groot is. Dat moet ook. Spelen op kunstgras is voor ons ook al een nadeel. Daarop kom je toch moeilijker in de duels. Dat is onze grootste kracht. Het is jammer dat je dan met zo’n strafschop het deksel op de neus krijgt. Luke van Werven kreeg nog een kans ook. Hij zal ‘m er eens inschieten… We hebben het gewoon hartstikke goed gedaan. Marvin de Bont houdt zeker vier of vijf ballen. Er wordt weleens gezegd dat hij daarvoor staat, maar we hielden het verdedigend goed vol. Ik kan de jongens alleen maar complimenten geven”, aldus de Albatross-trainer.

CSV-trainer Jan Kromkamp vond dat zijn ploeg eerder de score had moeten openen. “Al in de eerste tien minuten kregen wij enkele kansen. Zij parkeren de bus. Als je zo weinig ruimte krijgt en zij met negen man in het zestienmetergebied staan, is dat natuurlijk heel moeilijk voetballen. Bij momenten heb ik best goede dingen gezien, maar aan de bal waren we niet goed genoeg. Het was zeker een penalty. Honderd procent. Dat brak de wedstrijd een beetje open voor ons.”

Marco Wilmink en zijn mannen op hun beurt mogen zich gaan opmaken voor de confrontaties met achtereenvolgens Markelo, Wijhe ’92, Turkse Kracht en Groen Wit ’62. De ontmoeting met de verrassende lijstaanvoerder uit de Maten vindt trouwens op zaterdag 19 november in Ugchelen in plaats van op zondag de twintigste. Dan valt er wellicht wel wat te halen voor Albatross.

De Stentor vrijdag 21 oktober 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *