Nieuwe trainer volleybalsters Dynamo bezig met bouwen aan stabiel eredivisieteam; Arjen Schimmel kan zijn talenten eindelijk in het diepe gooien

By | 8 november 2022

Drie weken na de eredivisie volleybal bij de mannen gaan dit weekend de vrouwen van start. Na een verlengde voorbereiding kan Arjen Schimmel zijn talenten eindelijk in het diepe gooien. De nieuwe trainer van Draisma Dynamo is zelf ook benieuwd naar hoe zijn jonge en mede daardoor grillige spelersgroep het hoofd boven water houdt. “Ik weet alleen dat wij aan het einde van het seizoen beter zullen zijn dan nu.”

Doordat de Nevobo van de wereldvolleybalbond FIVB geen toestemming kreeg om tijdens het WK de competitie in ’s lands hoogste speelklasse van start te laten gaan, kreeg voorbereiding van de elf eredivisieteams last-minute een staartje van drie weken. Om de tussenliggende periode verantwoord te overbruggen werd in allerijl de strijd om de Noord-Oost Nederland Cup opgetuigd. Met Sneek, VC Zwolle, Team Eurosped, Sudosa-Desto en Apollo 8 hield de Apeldoornse eredivisionist zo het ritme erin. Als extraatje mocht de Dynamo-selectie tussendoor in Omnisport de vloer inwijden waarop Servië vorige week haar wereldtitel prolongeerde.

“Hoe het nu is gegaan was op zich een goede oplossing. Onze manager Ernst Lettink heeft snel geschakeld. Het ging ook nog ergens om. Er stond een zestig centimeter hoge beker op het spel. Zo speelden we toch ergens voor”, noemt Schimmel de uit nood geboren verlenging naar de aanloop van het seizoen meer dan bezigheidstherapie.

Aan de behaalde resultaten in de Noord-Oost Nederland Cup – twee nederlagen, een zege – tilt de 53-jarige inwoner van Didam niet zo zwaar. “Wat je zag in die wedstrijden, is dat er twee ploegen echt bovenuit staken. Zij zijn dan ook nummers een en twee geworden. De andere vier ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd. Die kunnen allemaal van elkaar winnen, maar ook verliezen. Daarom trek ik uit dat wij van Apollo 8 hebben gewonnen niet ineens de conclusie dat wij volgende week voor de competitie opnieuw van Apollo gaan winnen.”

Samen met zijn assistent Jorg Radstake gaat de directeur van twee scholen in het speciaal onderwijs de komende drie jaar proberen om Dynamo om te toveren tot een stabiele eredivisionist. Meedoen in de strijd om de landstitel is voorlopig niet aan de orde, weet de opvolger van Michael Beugelsdijk. “Wij doen normaal gesproken niet mee om de bovenste plaatsen. De topploegen zijn verder dan wij. Die hebben wat meer ervaring. Het verschil moeten we maken tegen de ploegen die onze concurrenten zijn. Het zou heel mooi zijn om bij de eerste zes te kunnen eindigen. Dan doe je mee voor de play-offs. Het zit er denk ik wel in, maar het zal niet makkelijk worden.”

Met de thuiswedstrijd tegen Eurosped van zondagmiddag begint Dynamo aan een drukke periode. Met aansluitend elf competitieduels tot aan de jaarwisseling mogen de Apeldoornse volleybalsters vol aan de bak. “We krijgen een zwaar programma. Tegen de Kerst verwacht ik een goed beeld te hebben waar we staan. Dan hebben we alle tegenstanders al één keer gehad en een aantal zelfs al twee keer”, aldus procesbegeleider Schimmel.

De Stentor zaterdag 22 oktober 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *