Draisma Dynamo rekent in vijf sets af met Lycurgus

By | 8 november 2022

Draisma Dynamo heeft zaterdagavond de eredivisietopper tegen Samen Lycurgus met enige moeite in z’n voordeel weten te beslissen. De landskampioen rekende in een spannende vijfsetter af met de bekerwinnaar uit Groningen. Setstanden: 22-25, 25-23, 25-20, 22-25, 15-12.

Bij een 21-17 voorsprong in de derde set veerden veel toeschouwers in de Draisma Dynamo Arena even verschrikt op toen Sjors Tijhuis ineens op de grond lag. Wat er in eerste instantie ernstig uitzag, bleek bij nader inzien mee te vallen. Gediplomeerd fysiotherapeut Redbad Strikwerda kwam er aan te pas om Tijhuis weer in de benen te krijgen.

De 21-jarige middenblokkeerder kon na afloop iedereen die zich ongerust maakte geruststellen. “Het is iets dat alle meerdere keren is voorgekomen. Het kopje aan de knie schiet er dan uit. Ik bleef rustig toen het gebeurde. Ik weet dat ik dan op m’n rug moet gaan liggen. Redbad heeft ‘m er weer ingedrukt.”

Het resultaat stemde Tijhuis tevreden. Wel vond hij het moeilijk te verklaren dat de Groningers in de tweede set een 24-15 achterstand nog bijna ongedaan wisten te maken. “Je moet dat afmaken. Misschien ontbrak het op dat moment aan een stukje focus. Ik vind wel dat het resultaat wat zegt. Het zijn wel de topteams waar we al van hebben gewonnen. Ook al staat Limax nu bovenaan. Wijzelf kijken er niet naar op de manier van dat we die wedstrijden moéten winnen, maar meer naar dat we ons niveau op orde hebben. En dat niveau is best goed.”

Ondanks de kansloze nederlaag in de thuiswedstrijd tegen PGE Skra Belchatow voor de CEV Cup verheugt hij zich op de return van woensdag in Polen. “Zij waren niet één maatje groter, maar meerdere maten. Je speelt tegen wereldkampioenen”, wijst Tijhuis erop dat jonge spelers er nooit slechter van worden om tegen dergelijke topploegen te mogen spelen.

Draismadynamo.nl zondag 23 oktober 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *