AGOVV Futsal geeft winstkansen na rust uit handen in Volendam

By | 8 november 2022

AGOVV Futsal leed vrijdagavond een even dure als zure nederlaag in Volendam. Tegen de zaalvoetballers uit het palingdorp gaven de Apeldoorners in de tweede helft de winstkansen uit handen . Na een 1-1 score halverwege sloeg de thuisploeg in het tweede bedrijf nog drie keer toe.

De nummers tien en acht van de eredivisie, allebei met zes punten uit vijf duels, deden in sporthal de Opperdam aanvankelijk weinig voor elkaar onder. In een redelijk gelijk opgaande eerste helft namen de Volendammers wel al vlot een voorsprong. Joey Jejanan bracht AGOVV één minuut voor het rustsignaal op gelijke hoogte.

Volendam kwam na de pauze beter uit de kleedkamer en trof kort achter elkaar twee keer doel. De bezoekers uit Apeldoorn drongen wel aan en kregen ook kansen, maar hadden het vizier niet op de noodzakelijke scherpte staan om langszij te komen. Met veldspeler Yasin Erdal als keeper probeerde AGOVV in de slotfase een overtalsituatie te creëren. Die ingreep pakte verkeerd uit. Met dertien seconden op de klok en de ‘vliegende keep’ die mee ten aanval was getrokken nog op de helft van de tegenstander counterde de thuisploeg naar de 4-1 eindstand.

Coach Muammer Ertan zag met lede ogen mee aan hoe het in de  tweede helft misging. “We wisten dat de lange bal naar voren hun sterke punt was. We hebben ons daar ook op ingesteld, maar dat hebben we niet goed genoeg gedaan. Ik vond het wat chaotischer dat vorige week tegen ZVV Den Haag. Toen had ik het gevoel dat we het wel goed kwam nadat we op achterstand stonden. Dat was vandaag minder. Ook al hebben we behoorlijk wat kansen gehad.”

Na de nederlaag resteren AGOVV Futsal in de eerste seizoensfase nog zes wedstrijden om een plek in de kampioenspoule veilig te stellen. Om de kansen op een klassering bij de eerste acht in stand te houden kan de ploeg van Ertan zich in de thuisbeurt tegen HV/Veerhuys op vrijdag 28 oktober eigenlijk geen nieuw puntverlies meer veroorloven. 

In de achtste finales van de KNVB-beker, waarvoor de loting donderdag plaatsvond, wacht de Apeldoornse eredivisionist een uitwedstrijd tegen het in de eerste divisie uitkomende GZV Watergras uit Gouda. De bekerronde staat geprogrammeerd in de tweede week van januari.

Destentor.nl zaterdag 22 oktober 2022 / Foto Rene Hulshoff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *