’s Lands eerste volleybaltalkshowhost spreekt met Lycurgus een aardig woordje mee tegen Dynamo; Pionier Jeffrey Klok staat ook online zijn mannetje

By | 8 november 2022

Met twee landstitels op zak verhuisde Jeffrey Klok in de zomer van Dynamo naar Lycurgus. De nieuwe libero van Groningers verliet Apeldoorn wel, maar ook weer niet helemaal. De opnames van het door hem bedachte volleybalpraatprogramma ‘Tijd voor Volleybal’ vinden immers plaats in het Dynamo-Café in Omnisport.

Zaterdag keerde de ambitieuze volleyballer met zijn nieuwe club terug op het oude nest. ’s Lands eerste volleybaltalkshowhost sprak met zijn ploegmaats een aardig woordje mee tegen Kloks oude club. De landskampioen had vijf sets nodig om de bekerwinnaar te bedwingen.

Arjan Taaij hield meteen de 3-2 nederlaag tegen Dynamo op de zaalvloer zijn nabespreking. Gevraagd naar wat de Lycurgus-coach zijn spelers mee te delen had grapte, lijdend voorwerp Klok: “Hij zei dat de bus over een half uur vertrekt…” Serieus: “Dynamo had een heel goede servedruk. Wij hadden het daar passend heel moeilijk mee. Het is onze derde vijfsetter. Het valt helaas niet onze kant op.”

De libero heeft inmiddels twee uitzendingen achter de rug van ‘Tijd Voor Volleybal’. In het op YouTube uitgezonden volleybalpraatprogramma wil de welbespraakte pionier elke twee weken met prominente gasten uit de volleybalsport actuele gebeurtenissen bespreken.

Van zijn droom om in de nabije toekomst het Nederlands team te halen en furore te maken in een buitenlandse topcompetitie houdt niets en niemand Klok af. Hij sluit niet uit dat hij met ‘Tijd voor Volleybal’ misschien wel de basis legt voor de tijd na zijn actieve volleybalcarrière. “Ik wilde eigenlijk een podcast beginnen. Het is een hele talkshow geworden. Dit is een hobby die ik heb bedacht voor naast het volleybal. Wie weet, is het wel iets voor later. Ik zou best wel iets op tv willen doen. Ik vind zo’n talkshow leuk om te maken. Het geeft me heel veel energie.”

Met Dynamo-trainer Redbad Strikwerda als één van zijn gasten had de 23-jarige hobby-presentator al in de eerste uitzending één van de meest uitgesproken volleybalpersoonlijkheden van Nederland aan tafel. Klok ziet het als een uitdaging om in elke uitzending die volgt spraakmakende gasten te ontvangen. Vera Koenen gebruikte ‘Tijd voor Volleybal’ in de tweede aflevering zelfs al als podium voor een verkapte sollicitatie naar de functie van bondscoach bij de vrouwen.

Kloks streven is het om zijn sport zo breed mogelijk te belichten. “Redbad was een mooie gast. In de tweede uitzending hebben we dat al overtroffen met de voorzitter van de Nevobo. Nu we het WK hebben gehad, komt er in elke uitzending systematisch aandacht voor de eredivisie. Maar in de volgende aflevering zit bijvoorbeeld ook de bondscoach zitvolleybal. En op 27 november maken we een beach-special.”

Zowel binnen de lijnen als online heeft Klok de komende maanden heel wat in petto. Zo gelooft hij stellig dat hij in het voorjaar in zijn eigen show melding kan maken van dat Lycurgus de landstitel heeft overgenomen van Dynamo. “Als dat gebeurt, dan ben ik de enige eredivisiespeler die drie keer op rij kampioen is geworden…”

De Stentor maandag 23 oktober 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *