Eerste nederlaag voorkomt dat Apeldoornse nieuwkomer alleen aan kop gaat in 3D; Jeffrey Schieven wil met Groen Wit op de ingeslagen weg verder

By | 8 november 2022

Vroeg of laat loopt zelfs de beste ploeg weleens tegen een nederlaag aan. De teleurstelling over de late tegentreffer van Colmschate ‘33 was wel enigszins begrijpelijk, te wanhopen hoeven de spelers van Groen Wit ’62 allerminst na hun eerste verliespartij. In plaats van alleen aan kop te gaan moet de nieuwkomer in 3D de koppositie nu delen met vier andere ploegen. De meeste gepromoveerde clubs beginnen doorgaans een stuk minder voorspoedig aan de competitie in een hogere speelklasse.

Toch illustreert het de gedrevenheid van de spelers van de Matense equipe dat de meesten in mineur het veld verlieten na kort voor het einde uit een corner de verliezende goal te hebben geïncasseerd. Ook Jeffrey Schieven moest even slikken. Een gelijkspel had naar zijn mening de verhoudingen meer weergegeven. “Het was echt zonde. Ik baal ervan dat die goal in de laatste minuut valt. We begonnen sterk. Zij lieten ons ook vrij ver komen.”

Als linker vleugelverdediger hield de van WSV naar Groen Wit teruggekeerde speler zich 90 minuten lang goed staande. In tegenstelling tot in de eerste twee competitieduels kwam zijn naam ditmaal niet als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier. In de openingsmatch scoorde Schieven als invaller de winnende goal tegen KCVO, een week later opende hij in de derby tegen Robur de score bij de 2-0 overwinning.

Bij WSV maakte de 22-jarige voetballer dan wel deel uit van de selectie, voor zichzelf zag hij bij de club waar hij ooit als klein jochie zijn eerste schreden op een voetbalveld zette meer kansen op speeltijd in het eerste elftal. “Ik ben bij Groen Wit begonnen. In de C’tjes maakte ik de overstap naar WSV. Daar ging ik divisie spelen. We zijn ook kampioen geworden. Ik zat al twee of jaar bij de selectie. Groen Wit is voor mij om de hoek. Het ligt bijna in de achtertuin. Ik ken de meeste jongens al jaren.”

Hoewel zijn persoonlijke voorkeur uitgaat naar een positie op het middenveld, nam Schieven zonder morren de plek over van de zwaar geblesseerd geraakte Reggy Roelofs links achterin. “Ik zie mezelf als een rustige, controlerende middenvelder. Een ‘zes’ of een ‘acht’. Ik heb in het verleden al wel vaker back gestaan. Als linksback kan ik veel inschuiven. In het begin had ik best wel wat moeite met de overstap. Het is hier vooral een kwestie van ‘gaan, gaan, gaan’”, verklaart de Groen Wit-nieuweling dat hij de aanpassingsproblemen inmiddels wel achter zich heeft gelaten.

De midweekse nederlaag voor de beker bij eersteklasser WHC en het verlies van zondagmiddag in Colmschate zijn voor Schieven geen reden om ineens te twijfelen aan eigen kunnen. Hij gelooft dat Groen Wit alles in huis heeft om dit seizoen een goed figuur te slaan in de derde klasse. “We zijn heel sterk begonnen. We moeten zien dat we deze lijn doortrekken.”

Ook Marcel Vink vreest na de eerste tegenvaller niet ineens voor een ‘WWNA-scenario’. De trainer houdt alle vertrouwen in de kwaliteiten die zijn ploeg. “Naar zo’n scenario kijken we niet eens. Waarom zouden we ook?”

De Stentor maandag 24 oktober 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *