Goal van Adem Kocak zet AGOVV Futsal op het winnende spoor

By | 8 november 2022

Door een belangrijke 4-2 zege op HV/Veerhuys blijft AGOVV Futsal zicht houden op een Top 8-klassering in de eerste fase van de eredivisie. Halverwege keken de Apeldoorners vrijdagavond in sporthal Matenpark nog tegen een 0-2 achterstand aan.

Evenals in de thuiswedstrijd tegen ZVV Den Haag van twaalf dagen eerder, die dezelfde ruststand kende, kwam AGOVV Futsal pas in de tweede helft op toeren. Adem Kocak zette zijn ploeg met zijn aansluitingsgoal op het winnende spoor. Met twee treffers binnen twintig seconden bracht de onberekenbare Jean Matitaputty AGOVV vervolgens aan de leiding. Keeper Ceylan Cenik zette het slotakkoord door een uittrap vanaf de eigen doellijn ineens in de door zijn Hoornse collega verlaten goal te schieten.

Adem Kocak gaf het goede voorbeeld. Met zijn nimmer aflatende inzet was AGOVV’s nummer negen een constante plaag voor de Veerhuys-defensie. “De eerste helft was het zoeken. Door twee persoonlijke fouten komen we achter. Door die 2-1 van mij krijgen we weer zelfvertrouwen. Qua wilskracht zit het wel goed bij ons. Een wedstrijd duurt twee keer twintig minuten, hè”, aldus de maker van de cruciale 1-2.

Het afgelopen seizoen kende voor de kleine gedrongen Deventenaar een vervelend voortijdig einde als gevolg van een gebroken middenvoetsbeentje. Inmiddels is hij volledig hersteld van zijn blessure en oogt hij fitter en gretiger dan ooit. “Ik heb voor mezelf getraind en ben 22 kilo afgevallen”, verklaart de 28-jarige routinier hoe hij in de zomermaanden de basis legde voor zijn metamorfose.

Kocak is ervan overtuigd dat zijn eerste competitiedoelpunt niet zijn laatste zal zijn. Hij gelooft oprecht dat AGOVV Futsal in de resterende vijf duels in de eerste fase van het seizoen de beoogde achtste plaats, die recht geeft op plaatsing voor de kampioenspoule, kan veiligstellen. Zelfs tegen FC Eindhoven, de nog ongeslagen lijstaanvoerder, ziet hij kansen. “Met LZV heb ik ook al eens van Eindhoven gewonnen. Alles kan. De bal is rond.”

AGOVV Futsal – HV Veerhuys 4-2 (0-2). Doelpunten AGOVV: Adem Kocak, Jean Matitaputty (2), Ceylan Cenik

Destentor.nl zaterdag 28 oktober 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *