Twee goals voorsprong voor AGOVV Futsal niet voldoende voor winst in Leek

By | 20 november 2022

Een voorsprong van twee doelpunten volstond vrijdagavond voor de zaalvoetballers van AGOVV niet om de uitwedstrijd bij Leekster Eagles/Amysoft in hun voordeel te beslissen. In West-Groningen moest de Apeldoornse eredivisionist genoegen nemen met een 4-4 gelijkspel. Door dit resultaat raakt de nagestreefde achtste plaats langzaam uit zicht.

De in het rood spelende Blauwen domineerden wel in het begin van het duel. Kort nadat Jean Matitaputty de paal trof, trof aanvoerder Rachid Boughalab wel doel: 0-1. AGOVV Futsal verzuimde daarna de score verder uit te bouwen. Het incasseerde zelfs de gelijkmakende 1-1. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft liepen de Apeldoorners door goals van Matitaputty en Cihan Özcan uit naar 1-3 en leek de overwinning in de pocket te zitten. Leek, want AGOVV Futsal gaf de voorsprong in no time weer uit handen. In een hectische slotfase kwam het zelfs op achterstand toen Leekster Eagles/Amysoft na een duidelijke overtreding op Kahan Özcan uit een break de 4-3 scoorde. Met nog 47 seconden op de klok behoedde diezelfde Özcan de bezoekers voor een nederlaag.

Het punt dat het aan de reis naar Groningen overhield brengt AGOVV Futsal niet dichter bij de achtste plaats, de klassering die aan het einde van de eerste fase van het seizoen recht geeft op kwalificatie voor de kampioenspoule. Met volgende week de uitbeurt bij het nog ongeslagen FC Eindhoven voor de boeg maken de Apeldoornrse zaalvoetballers het er zo niet bepaald gemakkelijker op voor zichzelf.

Muammer Ertan was naderhand tevreden spelpatronen terug te hebben gezien waarop de training aan gewerkt was. Dat het geen drie punten opleverde, vond de AGOVV-coach jammer. “Natuurlijk moet je winnen. Helaas konden we het niet uitspelen. Voorafgaand aan die 4-3 moeten wij een penalty krijgen. Uit de counter scoren zij dan. Maar over scheidsrechters zeg ik verder niets. Wat zij beslissen, daar heb ik geen invloed op”, aldus Ertan.

Zelfs met de loodzware uitwedstrijd in Eindhoven in het vooruitzicht geeft de coach de hoop op plek acht nog niet op. “Wij willen het elke wedstrijd beter doen. We zijn nog niet kansloos. We moeten het per wedstrijd bekijken. De bal is rond. Eindhoven kan ons ook onderschatten.”

Leekster Eagles/Amaysoft – AGOVV Futsal 4-4 (1-1). Doelpuntenmakers AGOVV Futsal: Rachid Boughalab, Jean Matitaputty, Cihan Özcan, Kahan Özcan.

Destento.nl zaterdag 19 november 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *