Robur et Velocitas klimt na valse start weer langzaam omhoog; Beekbergen pas na strafschop definitief door de knieën

By | 22 november 2022

Beekbergen hield zondagmiddag lang stand tegen Robur et Velocitas. Pas in de slotfase kwamen de bezoekers uit Kerschoten definitief langszij. Of de strafschop waaruit Robur de verlossende 0-2 scoorde al dan niet terecht was, daar liepen de meningen naderhand over uiteen.

Martijn Harleman had wel een punt dat hij zich beklaagde over de penalty waaruit Roy van der Gouw in de 86e minuut het definitieve verschil in het voordeel van Robur bepaalde. De Beekbergen-keeper wilde de bal uit het strafschopgebied wegschieten toen Sven Harmsen tegen hem aanbotste. De voor het overige prima leidende scheidsrechter René Beijen beoordeelde het contact tussen beide spelers als een overtreding van Harleman en wees naar de stip. Het was wel enigszins begrijpelijk dat de Beekbergenaren het oneens waren met die sanctie.

Colin Jack kende ook zo zijn twijfels, maar was wel zo reëel om toe te geven dat Beekbergen op basis van het totale wedstrijdbeeld geen aanspraak mocht maakten op een overwinning. “Wij hadden sterk het gevoel dat onze keeper de bal raakte, maar een scheidsrechter draait zo’n beslissing natuurlijk niet terug. In de eerste helft zaten we er lekker in. Robur had meer de bal, maar wij zijn eigenlijk niet in de problemen geweest. We vingen ze goed op. Na rust hielden we de bal niet meer vast. In andere wedstrijden konden we vaak terugvechten, maar dat zat er vandaag niet in”, oordeelde de 31-jarige steunpilaar, die bij absentie van de geblesseerde Cas Mulder centraal in de verdediging stond opgesteld.

Ondanks de nederlaag gelooft Jack dat Beekbergen na de promotie in staat moet zijn om zich te handhaven. “In deze klasse kan iedereen van iedereen winnen. Ik vind dat we veel meer aan voetballen toekomen dan in de vierde klasse. Wij hebben niet het idee dat we ergens onderin gaan eindigen.”

In de eerste helft hield Beekbergen het balvaardigere Robur goed in bedwang. Na de pauze kreeg het allengs meer moeite met de constante positiewisselingen aan de kant van de tegenstander. “In de eerste helft zat er te weinig diepgang in bij ons. In de tweede helft hebben ze eigenlijk stuk gespeeld. Bij die penalty had het ook andersom kunnen zijn. Het beslist wel de wedstrijd. Het was het slot op de deur”, zag Martijn Jongbloed het geduld van zijn ploeg beloond worden. Na een klassieke valse start met drie nederlagen op rij kan de trainer van Robur et Velocitas weer met opgeheven hoofd omhoogkijken. De achterstand op koploper Colmschate bedraagt na acht speelronden nog slechts vier punten. “We zetten nu een serie neer. We zijn nu al vijf wedstrijden ongeslagen.”

Collega Danny van Engeland laat zich door de nederlaag niet uit het veld slaan. Zijn Beekbergen doet het met slechts één punt minder dan Robur ook naar behoren. Dat hij het zeker tot aan de winterstop zonder zijn sterspeler Cas Mulder moet stellen, hoopt de Beekbergen-trainer te kunnen opvangen. “Cas is voor ons wat Virgil van Dijk voor het Nederlands elftal is, maar we hebben zonder hem ook de finale van de Apeldoorn Cup gehaald.”

De Stentor maandag 21 november 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *