AGOVV Futsal houdt de schade beperkt tegen FC Eindhoven

door | 30 november 2022

De kans dat de zaalvoetballers van AGOVV de eerste fase van het eredivisieseizoen afsluiten bij de eerste acht is er na de 4-0 nederlaag bij FC Eindhoven niet groter op geworden. Met nog drie duels te spelen heeft AGOVV Futsal kwalificatie voor de kampioenspoule niet meer in eigen hand.

Ondanks het verlies kwamen de Apeldoorners vrijdagavond in het Indoor Sportcentrum Zuid behoorlijk voor de dag. In vergelijking met afgelopen seizoen deden ze het zelfs een stuk beter. Destijds werden ze in de Lichtstad met liefst 12-0 de zaal uitgetikt door de vijfvoudige landskampioen.

Ditmaal hield AGOVV Futsal beduidend beter stand en hield het de schade beperkt. Pas vier minuten voor het rustsignaal bedwong FC Eindhoven, samen met kampioen Hovocubo de enige ploeg die tot dusverre alle wedstrijden in de competitie won, AGOVV-doelman Ceylan Cenik voor de eerste keer. In de tweede helft bouwden de Eindhovenaren de score verder uit.

De AGOVV’ers konden niet zeggen dat ze geen kansen kregen. Aanvallend deelden de bezoekers behoorlijk wat speldenprikjes uit. Ze drukten echter niet hard genoeg door om succesvol te zijn.

“Hovocubo en FC Eindhoven zijn de beste ploegen van Nederland. Toch hadden we echt het idee dat er wat te halen viel. Onze tactiek was wel goed. We hielden ze goed van de goal af. Dan is het jammer dat zij in de zestiende minuut uit een counter 1-0 maken. We hebben echt heel aardig gespeeld. We hebben alleen de kansen niet benut”, blikte coach Muammer Ertan met een ietwat dubbel gevoel terug op de wedstrijd. Het spel stelde hem tevreden, het resultaat niet.

Wil AGOVV Futsal een kans behouden op plaatsing voor de kampioenspoule, dan moet het zelf de laatste drie wedstrijden in de eerste fase van het seizoen hoe dan ook winnen en hopen op wat slippertjes van de concurrentie. AGOVV (10 punten) komt de komende weken in actie tegen Texel ’94 (7 punten, 2 december thuis), Groene Ster (14 punten, 9 december uit) en FCK/De Hommel (11 punten, 16 december thuis).

“Het staat allemaal heel dicht bij elkaar. We moeten uit die drie wedstrijden negen punten halen en dan maar hopen”, blijft de AGOVV-coach fiducie houden in een goede afloop.