Dynamodames stellen doelstelling bij en winnen prompt weer eens

By | 16 januari 2023

Aan elke reeks komt ooit een einde. Na zes opeenvolgende nederlagen smaakten de volleybalsters van Dynamo eindelijk weer eens het zoet van een overwinning. Djopzz VC Zwolle moest er zondag met 3-0 (25-19, 25-21, 25-17) aan geloven.

De pijnlijke nederlaag tegen hekkensluiter FAST deed Arjen Schimmel besluiten de doelstelling van het behalen van een Top 6-klassering overboord te gooien.  De coach wil zo de druk bij zijn aangeslagen ploeg wat wegnemen. En zie daar. Tegen Zwolle werd er prompt gewonnen. Zonder topscorer Benthe Wismans, die dit seizoen wegens een enkelkwetsuur mogelijk niet meer in actie komt, maar met een weer fitte aanvoerster Caya van Cooten in een hoofdrol.

“We gaan vanaf nu alleen nog maar bezig met ons eigen spel. Dan zie je dat het met veel enthousiasme wel lukt. Het moedeloze, dat er wat ingeslopen was, was er niet meer. Ook toen Zwolle een serie punten maakte, bleven we doorgaan. We scoorden drie keer via de netband uit een service. Donderdagavond vielen die ballen verkeerd, nu vielen ze goed”, aldus de winnende trainer.

De bekerwedstrijd van aanstaande donderdag tegen Sneek biedt de ploeg van Schimmel wellicht de gelegenheid om de opwaartse lijn door te trekken. Wanneer Dynamo daarin slaagt wacht in de kwartfinale mogelijk de altijd pikante Apeldoornse derby tegen Alterno. De koploper van de Topdivisie A moet dan op haar beurt afrekenen met US.

Arjen Schimmel ziet zijn ploeg als underdog tegen Sneek, maar benadrukt wel dat het bekerduel zeker geen veredelde oefenwedstrijd is. “In de competitie hebben we twee keer heel hard van Sneek verloren. Het is dus niet reëel om te veronderstellen dat wij nu gaan winnen. Als Sneek wint, zou dat normaal zijn. Omdat we vandaag hebben gewonnen gaan we die wedstrijd wel met een lekker gevoel in. Wij kunnen vrijuit spelen.”

De Stentor maandag 16 januari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *