Moeizaam gelijkspel AGOVV Futsal bij terugkeer in Mheenpark

By | 30 januari 2023

De zaalvoetballers van AGOVV kwamen bij hun terugkeer in het sporthal Mheenpark niet verder dan een moeizaam gelijkspel. Een week na de schrobbering voor de beker tegen GZV Watergras bleef de Apeldoornse eredivisionist tegen ZVV Eindhoven steken op 2-2.

Met die score kwam de thuisploeg vrijdagavond goed weg in Zevenhuizen. Nadat Rachid Boughalab met zijn tweede treffer AGOVV Futsal in de vijfde minuut van de tweede helft op een 2-1 voorsprong bracht, namen de bezoekers uit Brabant het heft in handen. De Eindhovenaren maakten al vlot gelijk en hadden ook in de slotfase de betere kansen. Een gemiste penalty en twee seconden voor tijd nog een bal op de paal voorkwamen een nederlaag van de Blauwen.

Ismar Maglajlic kwam niet ongeschonden uit de strijd tevoorschijn. Trekkebenend begaf de Twellose technicus zich na afloop richting kleedkamer.  “Een ijsbeentje in m’n kuit”, noemde de AGOVV’er als oorzaak van het euvel. Van het resultaat baalde hij. Maglajlic duidde erop dat het de komende weken beter moet als de Apeldoorners een rol van betekenis willen spelen in de ‘verliezerspoule’ van de eredivisie.

“Je wilt graag punten pakken bij zo’n eerste wedstrijd in de poule. In de eerste helft kwamen we verdedigend de afspraken goed na. Na die 2-1 geven we het initiatief weg en waren we ’t kwijt. Normaal moeten we in staat zijn het bij zo’n stand uit te spelen. Nu mogen we niet eens klagen over dat het gelijk blijft. Aan het eind kon Eindhoven zelfs nog winnen. Een gelijkspel is niet rampzalig, maar we zijn nog niet waar we willen zijn”, verklaarde de teleurgestelde Maglajlic.

Over de actuele ontwikkelingen bij Apeldoornse Boys, de club waar hij op veld speelt, was de Twellonaar wat terughoudender. Of hij komend seizoen in het spoor van trainer Stephan Quack meegaat naar Alexandria zoals een groot deel van de spelersgroep naar verluidt van plan is, daarover kon of wilde de zaalvoetballer nog geen definitief uitsluitsel geven. “Die kans zit er wel in, maar dat is nog niet honderd procent zeker. Ik moet daar eerst nog een gesprek over hebben met de trainer”, reageerde de oud-speler van Voorwaarts desgevraagd.